ÖKO: te tudod, ki készítette a ruhádat?

2018. május 01.
A Divatforradalom Napja (Fashion Revolution Day) alkalmából Mengyán Eszter és Mandzák Enikő, a PIZSI márka megálmodója egy fontos videókampánnyal hívja fel a figyelmet a fenntartható divatra. 

Április 24. a Divatforradalom Napja.  2013-ban ezen a napon omlott össze Dakkában, Banglades fővárosában egy nyolcemeletes ruhagyár, amely több ezer embert temetett maga alá. A tragédiában több mint 2500-an sérültek meg, és több mint 1134 ember halt meg. A Nagy-Britanniában alakult Fashion Revolution nonprofit szervezet létrehozói úgy gondolták, hogy 1134 emberélet túl sok ahhoz, hogy szó nélkül hagyják. Azt vallják, a divatipar etikus és átlátható átalakítására van szükség.

Abban hisznek, hogy az átláthatóság az első lépés az ipar átalakulása érdekében, és ez egy egyszerű kérdéssel indul: Ki készítette a ruhámat? Who made my clothes? Mandzák Enikő, a PIZSI magyar márka megálmodója és Mengyán Eszter, a holyduck.hu bloggere arra kért 60 magyar tervezőt, hogy adjanak választ a kérdésre, és mutassák meg: kik készítik a ruháinkat, kik állnak a márka mögött.

I made your clothes!

Íme az 29 tervező fotóiból összevágott videó, mely célja, hogy minél többen ismerjék meg, kik állnak a magyar tervezők mögött. Vitathatatlanul fontos bizalmi lépés ez a vásárlók felé!