Pezsgőpiramissal ünnepel a nemzetközi pezsgőnap

2018. június 09.
A világ egyik legismertebb pezsgőháza idén június 9-re hirdette meg a Moët & Chandon Grand Day-t, amikor szerte a világon közös koccintásra hívják a pezsgőkedvelőket. Magyarország is csatlakozik az eseménysorozathoz – éttermek, bárok és klubok közül választhatunk, hol koccintanánk szívesen.

Harmadjára kezdi nagyszabású pezsgőzéssel a nyarat a Moët & Chandon. A Grand Day alkalmából mintegy 80 országban, több mint egymillió vendégre számítanak Hong Kongtól Montreálig. A ház, mint a francia art de vivre képviselője, szeretné megosztani, miért olyan varázslatosak a francia Champagne régió pezsgői, és minél többekkel együtt ünnepelni az élet örömeit. Legyen az egy gourmet brunch, egy medenceparti, egy különleges vacsora, vagy épp a rooftop bárok és a táncparkett nyüzsgő hangulata – ezen a napon jégbe hűtött pezsgő kíséri az emlékezetes pillanatokat és élményeket.

Az 1743-ban alapított pezsgőház eddig is híres volt a tradíciókról és fényűző rituálékról, mint a bajnokavatás, a hajók keresztelője vagy épp a pezsgőpiramis. A poharakból vagy akár palackokból épített piramis, mint a ház egyik szimbóluma, ezúttal a június 9-i véget nem érő partik egyik központi eleme lesz. Hogy a vendégeket is bevonják, óránként visszaszámlálások jelzik majd a közös koccintás időpontját, amikor szerte a nagyvilágban együtt emelik magasba poharukat az esemény résztvevői.

Június 9-én, Budapesten és a Balatonnál is válogatott helyszínek csatlakoznak a programsorozathoz. De bárhol töltjük is a szombatot, spontán is csatlakozhatunk a globális koccintáshoz.

Éttermek: Buddha Bar, Tom George, Arany Kaviár

Partik: Hello Baby, Raqpart, Ötkert

A Balatonon: Cocomo Café Balatonfüred