Ezeket az értékeidet emeld ki egy állásinterjún

2018. augusztus 12. |

Egy állásinterjún olyan értékeinket érdemes kiemelnünk, amikből leendő főnökeink tudják majd, hogy jó és megbízható munkaerőre találtak bennünk. Mutatjuk, mik ezek!

Fotó: Unsplash.com

Hűség

Nem egyszerű a hűséget hangsúlyozni, mikor épp ott akarod hagyni a cégedet az új állásért. Viszont erre nyugodtan reflektálhatsz az állásinterjún: mondd például, hogy nem szívesen hagyod ott a céged, de megígérted magadnak, hogy mindig megragadod majd a jobb lehetőségeket.

Motiváció

Ne csak mondd, mutasd is meg, hogy mennyire motivált vagy! Rukkolj elő ötletekkel, készíts elő kreatív terveket még mielőtt felvesznek – lehet, hogy nem kapsz pénzt értük, de tökéletesen bizonyítják, hogy ambíciózus és motivált munkaerő vagy.

Őszinteség

Soha ne hazudj egy potenciális munkaadónak. Ha valahogy fény derül a füllentésre – bármennyire jelentéktelen dologról is van szó – elég valószínű, hogy eljátszottad az esélyeidet.

Pozitív kisugárzás

Ez ugyan nem tartozik feltétlenül a munkavégzéshez szükséges képességek közé, a pozitív látásmód és kisugárzás mindenképpen sokat nyom a latba egy állásinterjún. Érthető, hogy ilyen helyzetekben mindenki ideges, de a negatív színezetű viselkedés sajnos nagyon ronthatja az esélyeinket.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód