Ezeket az értékeidet emeld ki egy állásinterjún

2018. augusztus 12.
Egy állásinterjún olyan értékeinket érdemes kiemelnünk, amikből leendő főnökeink tudják majd, hogy jó és megbízható munkaerőre találtak bennünk. Mutatjuk, mik ezek!
Fotó: Unsplash.com

Hűség

Nem egyszerű a hűséget hangsúlyozni, mikor épp ott akarod hagyni a cégedet az új állásért. Viszont erre nyugodtan reflektálhatsz az állásinterjún: mondd például, hogy nem szívesen hagyod ott a céged, de megígérted magadnak, hogy mindig megragadod majd a jobb lehetőségeket.

Motiváció

Ne csak mondd, mutasd is meg, hogy mennyire motivált vagy! Rukkolj elő ötletekkel, készíts elő kreatív terveket még mielőtt felvesznek – lehet, hogy nem kapsz pénzt értük, de tökéletesen bizonyítják, hogy ambíciózus és motivált munkaerő vagy.

Őszinteség

Soha ne hazudj egy potenciális munkaadónak. Ha valahogy fény derül a füllentésre – bármennyire jelentéktelen dologról is van szó – elég valószínű, hogy eljátszottad az esélyeidet.

Pozitív kisugárzás

Ez ugyan nem tartozik feltétlenül a munkavégzéshez szükséges képességek közé, a pozitív látásmód és kisugárzás mindenképpen sokat nyom a latba egy állásinterjún. Érthető, hogy ilyen helyzetekben mindenki ideges, de a negatív színezetű viselkedés sajnos nagyon ronthatja az esélyeinket.