Növények, amik a sötét lakásban is túlélnek majd

2018. augusztus 18.
Tudjuk, hogy a növényeknek napsütés, víz és szeretet kell, de nem mindig tudunk ezekből mindent megadni nekik. Szerencsére van néhány fajta, amelyik a sötét lakásban is jól érzi majd magát.

Mindenki tudja, mennyire jó dolog növényekkel telepakolni a lakást, de a sötétebb otthonban élők könnyen azt hihetik, hogy le kell mondaniuk erről az örömről. Pedig elég csak megkeresni azokat a növényeket, amik nem bánják majd, hogy kevesebb fény jut nekik!


Fotó: Unsplash.com

Szalagpáfrányfélék

Nagyon mutatós, mégis igénytelen, ezekből fakadóan pedig igen népszerű növényekről van szó. A rendszeres öntözésre és a párásításra ugyan szükségük van, de remekül megvannak fény nélkül is.

Királybegónia

Elképesztően látványosak színátmenetes levelei, az őserdőkből származó királybegónia mégsem igényel fényt, hogy szép nagyra nőjön. Ha nem öntözzük túl, (erre fontos odafigyelni) lakásunk legszebb dísze lehet!

Illatos kakassarkantyú

Nagyon jól néz ki függő kosarakba ültetve, ha pedig balkonunk nincs, a sötét lakást sem bánja majd. Jó hír még, hogy az illatos kakassarkantyú gyorsan megnő, ráadásul állítólag a szúnyogokat is elűzi!