ÖKO: hulladékmentes tippek a sulikezdéshez

2018. szeptember 04.
Lássuk be, sulikezdéskor a fontossági sorrend végén kullog a hulladékmentesség. Ráadásul sok energiát igényel, drágább és a gyerekek úgyis helyből elutasítanák – gondolhatnánk csípőből, ha hulladékmentes sulis cuccokról van szó.

Az igazság viszont az, hogy hosszútávon pénzt és energiát spórolhatunk meg, ha rutinná tesszük a következő zöld alternatívákat. Ráadásul segítségükkel a jövő generáció fejében is észrevétlenül elültethetjük a tudatosság alapjait.

1. Uzsis doboz

Egy ilyen fém dobozkából öröm az uzsonnázás. Érdemes olyat választani, amelyben kisebb rekeszeket találunk belül, így többféle finomságot tudunk elhelyezni. Nap végén pedig egy gyors öblítés, és már készíthetjük is a másnapi uzsonnát.

A mi kedvencünk: Rex London snacktartók

2. Evőeszközök

A fa remek alternatíva lehet a kicsiknek, ha evőeszközről van szó, hiszen nem olyan éles a vége, mint a fém verzióknak. Ráadásul segítségükkel egy életre elfelejthetjük az olcsó minőségű, könnyen törő műanyag evőeszközöket is.

A mi kedvencünk: Shamo vilka

3. Újraszalvéta

A suliban igazi fogyóeszköz a szalvéta és a zsebkendő. Még erre is tudunk hulladékmentes alternatívát! Az újraszalvéták új generációját már viaszos, vízlepergető réteggel is ellátták, így a nedves élelmiszerek csomagolásához is szuper. Papírzsebkendő helyett pedig megpróbálkozhatunk a ruhazsepikkel is. Tipp: válasszunk a gyerekeknek tetsző mintájút, így szívesebben fognak ahhoz nyúlni.

A mi kedvenceink: CIBI újraszalvéták

+1 Kulacs

Egy cuki kulaccsal nem csak a rengeteg cukrot és mesterséges édesítőszereket, ízfokozókat tartalmazó üdítőktől búcsúzhatunk el, de a velük járó műanyagüvegtől is. Ez azért is különösen fontos a gyerekek esetében, mert az üdítőitalok a megvásárlásig jónéhányszor felmelegedhetnek, így pedig műanyagból kioldódó anyagok is kerülhetnek beléjük. Tipp: Válasszunk ultrakönnyű, BPA-mentes verziót.

A mi kedvenceink: EQUA kulacsok

Fotók: Pinterest