Így gyógyulhatsz a leggyorsabban a szakításból

2018. szeptember 23.
Talán furcsának tűnhet, de egy kutatás szerint a szakítás után épp az segíthet, ha állandóan az elmúlt románcra gondolunk.
Fotó: Unsplash.com

Bizonyára sokszor hallottuk már a jóbaráti tanácsot egy szakítás után: felejtsd el, lépj tovább, foglald el magad és ne is gondolj rá. Ösztönösen valóban ez tűnik a jó megoldásnak, de egy friss kutatás épp az ellenkezőjét javasolja.

A Social Psychological and Personality Science-ben publikált kutatás szerint ha folyamatosan reflektálunk a szakításra és rendszeresen forgatjuk magunkban az ezzel kapcsolatos érzéseket, sokkal hamarabb túllendülhetünk a szívfájdalmon. A kutatáshoz 210 résztvevőt kérdeztek, akik nemrégiben szakítottak, nekik kellett beszámolniuk érzéseikről és megküzdési stratégiáikról pszichológiai tesztek keretében. A kutatók azt tapasztalták, hogy azok, akiket rákényszerítettek, hogy minél többet gondoljanak exükre, hamarabb felépültek a szakításból, ugyanis a folyamatban sokkal jobban megerősödött az énjük és képesek voltak pszichológiailag leválasztani magukat volt partnerükről.

Independent