3 ok, amiért szorongsz az otthonodban

2018. október 11. |

Talán nem is tudod pontosan, miért érzed magad még feszültebbnek egy fárasztó nap után hazatérve, de jó eséllyel elég néhány apró változtatás az otthonod körül, hogy megszűnjön a szorongás.

Fotó: Unsplash.com

Elburjánzó teendők

Megesik, hogy a ház körüli teendők kicsit túlnőnek rajtunk, ilyenkor pedig annyira felhalmozódhat a mosatlan tányér vagy ruha, hogy egyre kevésbé van kedvünk nekiállni a takarításnak. Tényleg nem kifogásokat keresünk, amikor azt mondjuk: a lakás elrendezése is felelhet ezért. Érdemes megfigyelni, hogy mik a mindennapos szokásaink, hová pakoljuk a holminkat, mennyire kényelmesek a terek. Lehet például, hogy a mosógéphez nehezen férünk hozzá vagy túl sötét a konyha mosogatós sarka – tegyük komfortossá a tereket, hogy megtörjük az ördögi kört.

Szigorú szobarend

Hajlamosak lehetünk ragaszkodni a szobák eredeti rendeltetéséhez, még akkor is, ha az egyáltalán nem praktikus számunkra. Például ha nem adunk nagy vacsorapartikat, felesleges lehet a tágas ebédlő, de a dolgozószobának sincs értelme, ha otthon már nem ülünk le a munka elé. Merjük kedvünkre átrendezni és átértelmezni a teret, hiszen úgy sokkal jobban érezhetjük magunkat benne!

Álom(?)-otthon

Amikor egy lakás belső terét kialakítjuk, beleeshetünk abba a hibába, hogy “áloméletünkre” tervezünk. Például mindig is szerettünk volna festeni, ezért kialakítunk egy festős sarkot az egyik ablak közelében. Vagy veszünk néhány kuckós babzsákot a majd-egyszer-megrendezésre-kerülő moziestekhez. Az ilyesmi nemcsak a praktikusság miatt lehet gond, de valószínűleg nem is érezzük jól magunkat, ha a környezetünk megvalósításra váró álmainkra emlékeztet. Mérjük fel reálisan vágyainkat és igényeinket, az otthonunkat pedig úgy alakítsuk ki, hogy ezeket szolgálja!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód