3 ok, amiért érdemes teázni

2018. október 21.
A legtöbben persze a kávé megszállotjai, de bőven vannak, akik a tezásra esküsznek. Elmondjuk, miért érdemes fogyasztani ezt a számos jótékony hatással bíró italt.
Fotó: Unsplash.com

Fekete tea az emésztésért

Gyomorbántalmakra, akár enyhe gyomorpanaszokra is tökéletes gyógyír lehet a fekete tea, főleg ha belecsavarunk egy kis citromlevet is. Segíthet a hasmenésen és a puffadáson is, elsősorban a tannin-tartalma miatt, mely gyulladáscsökkentő hatással is bír. A fekete tea ráadásul nemcsak a háborgó gyomorra jó, hosszútávon alapvetően is segíti az emésztésünket.

Zöld tea a fogyásért

Rengetegen esküsznek a zöld teára, már csak azért is, mert segíthet beindítani a test zsírégetését így pedig hozzájárulhat a fogyókúránkhoz. A megfelelő folyadékbevitel amúgy is nagyon fontos, ha fogyni szeretnénk, de ha zöld teát választunk, valószínűleg még jobbak az esélyeink.

Kamilla a nyugodt álmokért

Ezeréves gyógynövénynek számít és már régen is ezt hívtál segítségül, ha valaki nem tudott elaludni. Manapság az alvászavarok egyre nagyobb problémát jelentenek, a természetes megoldások híveinek pedig kimondottan jó megoldás lehet a kamilla tea. Ráadásul még stresszoldó hatású is, így az idegeink megnyugtatásáért is fogyaszthatjuk.