Ezzel az 5 apró trükkel félredobhatjuk a téli megfázást

2018. január 31.
A téli megfázásos időszak mindannyiunk immunrendszerét próbára teszi. Íme 5 szuper, természetes egészségmegőrző tipp, azokra a napokra, mikor még éppen csak kezdjük megérezni a gyengeség első jeleit.

1. Használjuk az olajok erejét

Az olajokban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket egyre jobban kezdjük felismerni. Igazi jolly jokerről van szó: egy pici üvegcse is nagyon sokáig elég belőle, ráadásul keresve sem találnánk természetesebb megoldást, ha az egészségünk visszanyerése a tét. Elég pár csepp oregánó vagy citromolajat rakni a párologtatóba vagy diffúzorba, majd jó mélyeket szippantani, hogy a testünk-lelkünk visszanyerje az erejét.

2. Igyunk több vizet

Az extra hidratálás persze mindig jól jöhet, de ha úgy érezzük, kezdünk elkapni valamit a téli nyavalyák közül, még inkább javasolt odafigyelni a folyadékbevitelre. Ha hideg időben nehezebben meg a vízivás, remek alternatívát jelenthet a forró tea, limonádé vagy a levesek is.

3. Pihenjünk egy kicsit többet

Ha legyengült az immunrendszerünk, értelemszerűen több energiát kénytelen felhasználni a működéshez. Ezért ilyenkor különösen fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, amit esetleg kiegészíthetünk több otthonmaradós, lazítós estével is, hiszen egy-egy görbe este szintén felboríthatja a bioritmusunkat.

Fotók: Unsplash

4. Párásítsunk!

Az illóolajok párologtatásáról már volt szó, de mivel a száraz levegőben a téli vírusok hosszabb élettartamúak, érdemes rendszeresíteni a sima otthoni párologtatást is. Ha még nincs párologtatónk, hasznos lehet egyet beszerezni, hiszen nem csak a megfázásos időszakban tesz jótékony szolgálatot, de a bőrünkkel is csodákat művel. Ráadásul mostanában nagyon dizájnos verziói is megjelentek a kis párologtató gépeknek, így még rejtegetnünk sem kell feltétlenül az otthonunkban.

5. Próbáljuk ki a kombuchát

Az új hipszter kedvenc, a kombucha nem véletlenül örvend manapság olyan nagy népszerűségnek. Az erjesztett teaféle évszázadok óta a népi gyógyászat egyik legkedveltebb eszköze, hihetetlenül jó vitamin és probiotikum tartalma miatt pedig napjainkban is kezdjük újra felfedezni. Az immunrendszererősítő hatás mellett emésztési és májproblémákra is kiváló ez az ősi ital.

Bloglovin’