Hygge – Egyszerű boldogság otthonunkban

2018. november 03.
Ősszel és télen szeretek bekuckózni otthon a családommal, és olykor egymagam is. Olyan meghitt hangulata van ilyenkor a lakásnak a sok kis hangulatfénytől, a puha takaróktól, a forró teáktól na és persze a kisfiam állandó mondanivalójától. Ezektől érzem jól magam, és ez a dán életérzés, a hygge lényege is!

Azért is szeretnék egy kicsit erről a kimondhatatlan nevű életérzésről és stílusról írni, mert tényleg közel áll hozzám, és szerintem sokatokhoz is (egyébként hügge-nek kell kiejteni). Lényege tehát a fények, színek, anyagok és a számunkra kedves dolgok harmóniája, amik nem csak tárgyak, hanem a személyek is, és mindezt egyszerűséggel és természetességgel kombinálják.

Ezt mindenki meg tudja teremteni otthon, és a hygge fogalom pontos jelentése nélkül is biztos vagyok benne, hogy eddig is már sokan rendezgették át ősszel így az otthonukat. Most megmutatom, hogy otthon nálunk, hol találhatóak az én kis hygge, azaz béke és nyugalom pontjaim, és hogy azokat mikkel teszem még hangulatosabbá!

Asztal, párnahuzatok, puha pléd, mécsestartók, lámás bögre, puha papucs, light box: PEPCO

Nappali

A legfontosabb színtér természetesen a Nappali, hiszen az az otthon szíve, ott gyűlnek össze a családtagok és a barátok is. Nálam itt van a legtöbb kis hangulatfény is, gyertyák, ledvilágítás, kislámpa formájában. A hideg hónapokban minden puhát rádobálok a kanapéra: takarót és párnákat is, és nem hiányozhat a lábamról sem egy puha szőrmók, ami melegen tart. Amit még szeretek, az egy kis asztal, amire rá tudom tenni a kedvenc forró teámat, egy gyertyát, vagy éppen Ármin játékait. Hát igen, ami a nappaliban van, az hamar egy hatalmas játék központi szereplője lehet!

Hálószoba

A hálószobát próbálom azért felnőtt birodalomnak megtartani. Itt is elengedhetetlen a puha pléd, a kislámpa és a mécsestartók, a forró ital elmarad, viszont jön cserébe egy jó kis könyv. Most éppen a jóga rejtelmeibe próbálom beleásni magamat. Az olvasás a nappaliban kivitelezhetetlen, csak itt van rá esély. 🙂

Házikós polc, mécsestartók, csillagos pléd: PEPCO

Étkező

Mivel nálunk a konyhaasztal a nappali közepén van, ezért nem csak étkezésre használjuk. Sokszor esténként aköré ülünk le beszélgetni, nappal pedig ott tudok dolgozni, amíg Ármin alszik. Szeretem is ezt a helyet, mert jól rálátok a nappali hangulatára, miközben mondjuk épp írom ezt a cikket. Ilyenkor magam mellé teszek egy teát, egy kis nasit, most éppen nagyon cuki mézeskalácsokat, na és persze a virágok sem hiányozhatnak.

Bögre, mécsestartó: PEPCO
Mézeskalácsok: CUKORGYÖNGY

PandArte