3 természetes trükk másnaposság ellen

2019. január 05.
A másnaposság elleni csodagyógyszer feltalálása egyelőre még várat magára, de addig is van néhány természetes módszer, amivel enyhíthetjük a bulizás kellemetlen következményeit.
Fotó: Unsplash.com

Gyömbér

A gyömbér szinte mindenre jó, szóval nem is olyan meglepő, hogy a másnaposságon is segíthet. A kínai orvoslás már régóta használja hányingercsillapító szerként, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is igazolt. Ha másnap reggel főzünk egy nagy bögre gyömbérteát, még a folyadékbevitelt is meg tudjuk oldani!

Fügekaktusz

A csodaszép, rózsaszín-vörös gyümölcsöt termő fügekaktusz aminosavakban gazdag, tápláló és nem túl bizalomgerjesztő külseje ellenére ehető növény, ami bónuszként még a másnaposság ellen is jó megoldás lehet. Fejfájáscsillapító, gyomornyugtató hatású, és már nálunk is több helyen lehet kapni – szóval érdemes lehet betárazni belőle a buli utáni reggelre.

Articsóka

Szerencsére nemcsak egy olaszos vacsora főszereplője lehet az articsóka, de a megoldás is a másnapos sirámainkra. Segíti az emésztést, ami helyrerakja gyomrunkat az alkoholos mosdatás után, de jobban járunk, ha inkább valamilyen kivonatot vásárolunk, az articsóka feldolgozása ugyanis elég macerás – pláne másnaposan.