Ezért nem érdemes másnaposan sportolni

2018. június 17.
Talán azt gondoljuk, a másnapi edzéssel jóvátehetjük az átbulizott este bűneit, de másnaposan sportolni egyáltalán nem annyira jó ötlet egy személyi edző szerint.
Fotó: Unsplash.com

Egy 2014-es felmérés szerint az emberek többet sportolnak hétvégente, akkor, amikor nyilvánvalóan több alkoholt is fogyasztanak. Vagyis sokan vergődnek el az edzőtermekbe fáradtan és másnaposan, valószínűleg azért is, hogy így kompenzálják az átbulizott éjszakát. Az is népszerű felfogás, hogy a másnapi mozgással hatékonyan kiizzadhatjuk az előző éjjel felhalmozotott mérgeket, de egy személyi edző szerint ez egyáltalán nem is olyan jó ötlet.

Ian Streetz londoni személyi edző szerint a legnagyobb gond, hogy másnaposan nagyon dehirdratáltak vagyunk, amit csak tovább ronthat a fokozott izzadás. Így pedig csak fokozódik a kimerültség és erősödhet a másnapokon elég gyakran fellépő hányinger is. Több szakértő megerősítette, hogy a másnapi alacsony vércukorszint miatt is rosszabbul mehet a sportolás és sokkal fáradtabbnak, gyengébbnek érezhetjük magunkat utána.

Persze ha egyáltalán nem visel meg minket a másnap, nem lehet probléma az edzéssel sem, de ha amúgy is rosszul érezzük magunkat, inkább próbáljuk kipihenni a bulit, következő alkalommal pedig legyünk óvatosabbak.