3 módszer a téli fáradtság ellen

2019. január 16.
Hiába vagyunk az új év kezdetén, a téli fáradtságtól már most sokan csak vonszoljuk magunkat. Szerencsére némi tudatossággal visszanyerhetjük az energiánkat.
Fotó: Unsplash.com

Irány a napfény

Tudjuk, hogy a mínuszokban senkinek nincs kedve céltalanul lófrálni a szabadban, de nagyon is élénkítő lehet egy séta a csípős levegőn. Arról nem is beszélve, hogy így – még ha nem is süt mindig hétágra a nap – egy kis természetes D-vitaminnal is töltődhetünk a napfényben. A legjobb persze, ha természetbe tudunk menni, de ha erre nincsen lehetőségünk, néhány utcasarok is megteszi.

Tiszta alvás!

Egyre többet lehet hallani a clean sleepingről, vagyis a tiszta táplálkozás mintájára leírt tiszta alvásról, melynek lényege, hogy megpróbáljunk állandó, egészséges alvási szokásokat kialakítani. Ügyeljünk rá, hogy nagyjából ugyanakkor menjünk aludni és ugyanakkor keljünk mindennap, a kettő között pedig lehetőleg legyen meg a 8 óra alvásidő. Kerüljük az okoseszközök használatát lefekvés előtt, próbáljuk ne túl melegen tartani a szobát – mondanunk sem kell, ez mennyit segíthet majd a téli fáradtságon!

Étkezz a télnek

Próbáljunk tudatosan olyan ételeket fogyasztani, amik fokozzák majd az energiánkat. Reggelire válasszunk például hosszantartó energiát biztosító, B-vitaminban gazdag zabot, ebédre pedig együnk Omega-3 zsírsavat tartalmazó halakat, például lazacot. Ne terheljük magunkat nehéz ételekkel, és ne próbáljunk rövidtávú élénkséget adó cukrokkal töltődni! (Egészséges, de finom recepteket keresel? Füge Kata receptjeit ITT találod!)