3 módszer a téli fáradtság ellen

2019. január 16. |

Hiába vagyunk az új év kezdetén, a téli fáradtságtól már most sokan csak vonszoljuk magunkat. Szerencsére némi tudatossággal visszanyerhetjük az energiánkat.

Fotó: Unsplash.com

Irány a napfény

Tudjuk, hogy a mínuszokban senkinek nincs kedve céltalanul lófrálni a szabadban, de nagyon is élénkítő lehet egy séta a csípős levegőn. Arról nem is beszélve, hogy így – még ha nem is süt mindig hétágra a nap – egy kis természetes D-vitaminnal is töltődhetünk a napfényben. A legjobb persze, ha természetbe tudunk menni, de ha erre nincsen lehetőségünk, néhány utcasarok is megteszi.

Tiszta alvás!

Egyre többet lehet hallani a clean sleepingről, vagyis a tiszta táplálkozás mintájára leírt tiszta alvásról, melynek lényege, hogy megpróbáljunk állandó, egészséges alvási szokásokat kialakítani. Ügyeljünk rá, hogy nagyjából ugyanakkor menjünk aludni és ugyanakkor keljünk mindennap, a kettő között pedig lehetőleg legyen meg a 8 óra alvásidő. Kerüljük az okoseszközök használatát lefekvés előtt, próbáljuk ne túl melegen tartani a szobát – mondanunk sem kell, ez mennyit segíthet majd a téli fáradtságon!

Étkezz a télnek

Próbáljunk tudatosan olyan ételeket fogyasztani, amik fokozzák majd az energiánkat. Reggelire válasszunk például hosszantartó energiát biztosító, B-vitaminban gazdag zabot, ebédre pedig együnk Omega-3 zsírsavat tartalmazó halakat, például lazacot. Ne terheljük magunkat nehéz ételekkel, és ne próbáljunk rövidtávú élénkséget adó cukrokkal töltődni! (Egészséges, de finom recepteket keresel? Füge Kata receptjeit ITT találod!)

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód