Mit hozhat nekünk a föld disznó éve?

2019. február 07.
A kínai horoszkópban az újévnek nagy jelentősége van. A 12 éves ciklusban váltakozó évek közül idén február elején a disznó évébe léptünk át. Mutatjuk, mit is jelenthet ez nekünk. 

A kínai horoszkóp – melyet a Han Dinasztiának köszönhetük – több mint 2000 éves. 2019 a disznó éve, mely kínai kultúrában a bőséget jelképezi és számos pozitív hozadéka lehet az életünkben – legalább is a kínai hagyományok szerint.

Itt az ideje a pihenésnek

A disznó alakjához az öt elem egyike is kapcsolódik a kultúrában: az idei év így a föld disznó éve. Mivel itt záródik le a 12 jegy köre, a disznó éve arra kell, hogy sarkalljon minket, hogy tartsunk egy kis szünetet, gondoljuk végig az eltelt éveket, hogy utána újult erővel tudjunk belevágni a 2020-as évbe, ami a fém patkány éve lesz.

Minél több időt töltsünk közösségben

A 2019-es év a kapcsolódások éve is. Töltsünk minél több időt a barátainkkal, családtagjainkkal – sőt, a kínaiak szerint ez az év tökéletes a házassághoz és a családbővítéshez is. Egyúttal még ebben az évben szakítanunk kell a mérgező emberi kapcsolatainkkal. Helyette a tanítás, a filantróp tevékenységek és a lelki fejlődés kell, hogy az év középpontjában álljon.

Az év szerencseszínei

A föld disznó évének szerencseszíne a fehér és a piros. A piros a tűz jegyet, míg a fehér a fémet jelképezi. Ha csak kis felületeken is, de érdemes ezeket a színeket belecsempészni a környezetünkbe – legalább is a kínai bölcsek szerint – arra viszont vigyázzunk, hogy a pénztárcánk ne legyen piros, mert „felégeti a kezünk között a pénzt”, karkötőben viszont kifejezetten jó választás a tűz színe.

Szerelem a levegőben

2019 a szenvedélyes, de gyors kapcsolatok ideje. Ha most kezd kiteljesedni a romantikus kapcsolatod, akkor viszont nagyon érdemes vigyáznod, hogy csak akkor kezdj el komolyabban kötődni a partneredhez, ha 100%-osan biztos vagy a dolgodban.