Tudjuk, mit csinálsz Valentin-napon!

2019. február 08.
Szereted a párod, de a tökéletes randi szókapcsolat hallatán kiver a víz? Nekünk olyan ötleteink vannak, amik közül még egy megrögzött Valentin-nap utáló is kedvet kaphat néhányhoz.

Virágok, csoki, vacsora kettesben – így fest a hagyományos randi február 14-én. Teljesen érthető, ha valami kevésbé megszokottra vágysz, kicsit izgalmasabbra, változatosabbra. Fogd fel úgy ezt a napot idén, mint egy alkalmat arra, hogy csináljatok valami mást, mint amit máskor is szoktatok. Keressetek kreatív kihívásokat, sportoljatok, vagy fogjatok bele közösen valami új hobbiba. Válogass tippjeinkből, amik persze nem csak Valentin-napon jöhetnek jól.


Fotó: Unsplash.com

Főzőtanfolyam

Az éttermet idén cseréljétek főzőtanfolyamra. Számos olyan tanfolyam közül választhattok, ahol különleges édességek vagy ételek elkészítését tanítják meg a vállalkozó kedvűeknek. Sőt, akár olyan főzőórát is válszhatsz, ahol az otthonodba jön a szakács vagy cukrász, és a saját konyhátokban tanítja meg a titkos mesterfogásokat. Szigorúan tudományos szempontból azért hasznos egy ilyen alkalom, mert erősíti a kötődéseteket, csapatban dolgoztok és együtt oldjátok meg a feladatokat. Grátisz a végén a finom étel tiszta élvezete. És ha a Valentin-napi csokiról sem akartok lemondani, válasszatok csokikészítő kurzust.

Fess és tölts

Fedezzétek fel személyiségetek kreatív oldalát, akár borozás közben! Ahogy a főzőcske, úgy a közös alkotás is olyan szálakat hoz létre közöttetek, melyek erősítik kapcsolatotokat. És az elkészült művet akár a falra is kiakaszthatjátok, emlékeztetőül arra, hogy jövőre is milyen szuper Valentin-napotok lesz.

Szervezz kincsvadászatot

Most ne a gyerekkori táborok játékára gondolj, ezúttal te állíthatod fel a  szabályokat, készítheted el a 10-20 elemű listát, hogy mit is kell megtalálni. Olyan dolgokat válassz, amiket nem lehetetlen, de nem is túl könnyű összeszednetek (például egy szál virág valaki más csokrából) vagy éppen szórakoztató a megtalálásuk (találj egy 200 forintos ajándékot egy perc alatt). Az este végére egy csomó vicces kincsetek és rengeteg vidám emléketek lehet.

Irány a bolhapiac!

Sohasem tudhatod, milyen értékes, izgalmas dolgokra bukkansz egy bolhapiacon, és ez csak a móka fele. Állapítsatok meg egy maximum összeghatárt, mennyiért vásárolhattok ajándékokat, és irány a kutakodás! Valószínűleg különleges dolgokra bukkantok, ráadásul közben új, izgalmas tulajdonságokat fedezhettek fel partneretekben.

Sziklamászás

A fizikai aktivitás köztudottan növeli a test adrenalin szintjét, így a libidót is. A testmozgásnak hála tehát garantáltan növekszik a szenvedély kapcsolatotokban. És miért ne hinnénk a szakembereknek? Szóval ha már nem jut semmi eszetekbe, mert olyan régóta együtt vagytok, hogy már minden Valentin-napi programot kipróbáltatok, ideje mozgásba lendülni, és találni valamit, ami jól megmozgat titeket.

Salsa óra

Ha a sziklamászás túl megerőltetőnek hangzik, menjetek táncolni! Ha kétballábas vagy, egy kezdő salsa óra akkor is könnyen követhető lesz, és még az is lehet, hogy feltámad benned a szexi latin táncos. És ez bőven kitart február 14. után is. A kutatók szerint a tánc nyomán keletkező felfokozott állapot kerül át legkönnyebben a partnerre és a párkapcsolatra, így sokáig életben tartja még a tüzet.

Menjetek jógázni

Talán túl elfoglalt vagy általában a lefelé néző kutya póz közben, hogy észrevedd: a jógastúdiók atmoszférájánál kevés romantikusabb akad. Visszafogott félhomály, kellemes illatok, gyertyák. Vedd fel a jóganadrágod, és menjetek el ászanázni egyet, hogy extra hajlékonyak legyetek egy másik Valentin-napi elfoglaltsághoz.

Túrázás

Bár elég hideg van odakint, de a természet ilyenkor is gyönyörű. És hazaérve jó összekucorodva felmelegíteni egymást egy forró ital mellett.

Staycation

Keress egy kiadó szállodai szobát vagy lakást AirBnB-n, hogy kimozduljatok az otthoni környezetből, akár csak egy napra vagy éjszakára is. Legyetek turisták a saját városotokban! Izgalmas dolgokat fedeztek fel! És nem csak a városotokban, hanem akár egymásban is, évek hosszú kapcsolata után is.

Szerző: Lampért Zsófia