6 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél

2019. március 29.
Aki azt hiszi, tudja hogyan kell enni a banánt vagy a pisztáciát, nagy valószínűséggel téved. És még van néhány olyan étel, amit eddig biztosan rosszul ettünk.

Nemrég bejárta az internetet az a videó, amely azt mutatja be, hogyan kell helyesen enni az almát. Nem úgy, ahogy gondolnánk, vagy legtöbben esszük. Ha kívülről befelé haladunk a magház felé, a gyümölcs körülbelül harmadát elpazaroljuk, a gyümölcshús egy része a csutkán marad. Ha viszont felülről lefelé esszük, a veszteség minimális. Van még néhány olyan étel, amit eddig rosszul ettünk!

1. Amerikai palacsinta
A franciás vékony palacsinta mellett nálunk is egyre elterjedtebb az amerikai változat, a pancake. Az amerikai palacsinta tudománya abba rejlik, hogy nem egyforma állagú az összes réteg. A középső palacsintáknak jól átsütöttnek kell lennie, míg a legfelsőnek még puhának. Ennek a puha felső palacsintának a közepébe kell egy kis mélyedést nyomni, és ide célszerű tölteni a juharszirupot vagy vajat.


2.Narancs
Ha van kéznél egy kés, a narancs felbontása nem túl bonyolult mutatvány. Vágjunk be kicsi szeleteket a gyümölcs tetején és alján, majd végül tegyünk egy metszést végig a narancs oldalán. A gyümölcs gerezdjeinek így szinte magától kell kifordulniuk a héjából, szép egyenletes sorban.

3.Gránátalma
Ha egy tál vizet használunk hozzá, nem is olyan bonyolult felbontani ezt a gyümölcsöt. Először vágjuk félbe, majd mártsuk hideg vízbe a gyümölcsöt, és húzzuk szét részeire, így minimális fröcsögéssel szabadíthatók ki a magok. A nemkívánatos hártya pedig, ami összetartja a magokat, ott úszkál majd a víz tetején.

4. Pisztácia
Teljesen rosszul ettük eddig a pisztáciát. Soha többé nem törik bele a körmünk a szétválasztásba, csak egy másik pisztáciára van szükség, hogy szétválaszthassuk a makacsabb csonthéjasokat.

5. Cupcake
A picike, krémes tetejű, színes kis amerikai desszertek meghódították hazánkat is. De lehet anélkül enni, hogy az orrunk hegye is krémes legyen? Őshazájában gyakran eszik úgy a kis sütit, hogy miután leszedták a díszes burkolópapírt, félbetörik a süteményrészt, és a krém tetejére borítják, mintegy szendvicset csinálnak a sütiből. Így már biztonságosan lehet falatozni anélkül, hogy az egész arcunk krémes lenne. Természetesen egy villával még egyszerűbb volna, ám kevésbé szórakoztató.


6. Banán
A legtöbben a száras végén bontják meg a banánt, amely tulajdonképpen a teteje, itt kapcsolódott az ághoz. De ha az alján kezdjük a hámozást, egyszerűbb is, és kevesebb szál marad a gyümölcsön. A majmok is így bontják a banánt, és ők azért igazi szakértők.

Forrás: Mental Floss
Fotó: Unsplash