Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 06.
Idén harmadik alkalommal veszi kezdetét a Nagy Digitális Kaland, amelyen az elmúlt két évben több mint 5200 gyermek vett részt. A versenyt országszerte több helyszínen rendezik meg április 26-án. A háromfős csapatoknak a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetést kell teljesíteniük. A jelentkezési határidő április 12.

A mai gyerekek már nem beletanulnak, hanem beleszületnek a digitális világba. A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa ezért hozta létre a Nagy Digitális Kalandot, amelynek célja, hogy játékos feladatokon keresztül fejlessze a résztvevő gyerekek logikus, algoritmikus gondolkodását, valamint segítse, hogy tudatosabban navigáljanak az online térben. A verseny különlegessége, hogy nem igényel felkészülést, a hétköznapokban megszerzett tudásra alapoz. Az online küldetés során a gyerekek időutazásra viszik LogiRobit, a barátságos űrből érkezett robotot, miközben ő maguk is új ismeretekre tesznek szert.

A háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatok országszerte 43 helyszínen mérik össze a tudásukat. Az online versenyhez a rendezvényt már három éve segítő Vodafone biztosítja az internetet 4G képes MiFi eszközeivel. A csapatoknak csupán egy darab Wi-Fi kapcsolatra alkalmas laptopra vagy tabletre van szükségük, minden mást a szervezők biztosítanak, maga a nevezés is ingyenes. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a részvétel már önmagában élmény a gyerekeknek, de további motiváció lehet, hogy mindegyik helyszín ajándékokkal készül a három legügyesebb csapatnak, valamint a budapesti eredményhirdetésen az országos szinten kiemelkedő csapatok további meglepetésekre számíthatnak. Mindemellett a legjobb csak lányokból álló formációk is különdíjban részesülnek – ezzel is ösztönözve a lányok részvételét.

A Nagy Digitális Kalandra már elindult a jelentkezés, mely egészen április 12-ig tart. Jelentkezni a verseny weboldalán lehet. A játék 2019. április 26-án, 14:30-kor indul.