Az 5 legjobb élményajándék anyák napjára

2019. május 03.
A bögrén, virágon és csokoládén túl az a legszebb ajándék anyák napjára, ha abból adunk, amiből a legkevesebb jut az édesanyánkra, mióta felnőttünk: az időnkből.

1. Kettőt egy csapásra
Egy családi piknikkel egybekötött fotózás többgenerációs ajándék. Készítsük össze egy kosárba a család minden kedvenc rágcsálnivalóját, vigyünk magunkkal pár plédet, és miközben a család apraja-nagyja együtt játszik, elkészülhetnek a legjobb spontán fotók. Hagyományt is teremthetünk az anyáknapi piknikből, így a legjobb képekből fotókönyvet készíttetve évről-évre lesz mit nézegetni a nagymamáknak, anyukáknak a következő anyák napjáig.


2. Turistaként a városban
Szintén többgenerációs program, ahová nagymamák, anyukák, unokák együtt mehetnek. Menjünk el városunk olyan nevezetességeihez, amit eddig kihagytunk, pedig a turisták célpontjai között az első helyen szerepelnek. Múzeumok, óriáskerék, skanzen, állatkert, tízórai egy remek cukrászdában, pékségben igazi közös élménynapot varázsol a család minden anyukájának.

3. Spa élmény
Egy közös anyák napi kényeztetés mindenkinek jól esik. Ráadásul akár otthon is megszervezhetjük. Beszerezhetjük a kedvenc illóolajainkat, arcpakolásokat és körömlakkokat, mellé pedig a kedvenc nassolnivalót és innivalót. Így egy remek beszélgetés mellett szépülhetünk és frissülhetünk anyukánkkal együtt.


4. Közös alkotás
Ha közel áll hozzánk az alkotás, közös festéssel is emlékezetessé tehetjük az idei anyák napját. A Made by you-nál például kifesthetjük az általunk választott kerámiákat, akár közösen is egyet, így bármikor iszunk kávét az itt alkotott bögréből vagy eszünk a tányérból, mindig eszünkbe jutnak majd a vidám pillanatok, míg készültek.

5. Aki szeret főzni
Ha édesanyánk igazi konyhatündér, és imád új recepteket kipróbálni, elmehetünk egy közös indiai, távol-keleti főzőkurzusra. Ha a sütés rajongója, rengeteg helyen találunk desszertkészítő tanfolyamokat. Tarte-kurzus a Desszert.Nekednél vagy macaronkészítés a Cake Shopban? Minden izgalmas desszert csínját-bínját kitanulhatjuk. Végül persze elfogyasztva az isteni végeredményt. Ám ha ezúttal is inkább a saját, jól felszerelt konyhájában szeretnénk gourmet vacsora vagy brunch élményt szerezni, találunk már olyan lehetőséget is, ahol a mesterszakács házhoz jön. Ilyen például a Pinch of Salt, ahol minden alapanyaggal és receptekkel együtt érkezik a séf, hogy segítsen elkészíteni és megtanítani egy többfogásos általunk kiválasztott menüsort.

Forrás: Country Living
Fotó: Unsplash