5 nyári program a komfortzónán túlra

2019. május 21.
Egyre több nyaralási alternatíva közül választhatnak azok, akik már unják a homokos tengerparton történő, láblógatós pihenést. Ha a klasszikus nyaralást kombinálod a felfedezéssel, egy új sport kipróbálásával vagy a személyes és szakmai fejlődéssel, egészen más típusú élménnyel térsz haza, mintha a megszokott pihenést választanád. Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb nyári programokat, amelyek garantáltan kimozdítanak a komfortzónádból, ráadásul mindet magyarok szervezik.

1. Digitális nomád túra Balin

Ha régóta vágytál Balira, de még sosem volt rá alkalmad, hogy ellátogass az Istenek szigetére, akkor ez a magyaroknak szervezett digitális nomád túra épp kapóra jöhet: az intenzív online marketing és sajtókommunikációs képzések garantálják, hogy nemcsak egy egzotikus nyaralásban részed, hanem olyan gyakorlati ismereteket is kapsz, amelyeket akár azonnal alkalmazhatsz a munkád során – legyél szabadúszó, vállalkozó vagy alkalmazott. A szakmai képzések között szörfözés, jógázás, bulizás és számtalan kirándulás vár, ha csatlakozol a The Paradise Project júniusi túrájához.


2. Motoros túra Mongóliában

Ezen a túrán akkor is részt vehetsz, ha még sosem ültél motoron: a hátsó ülésen vagy a csoportot kísérő kocsiban is felfedezheted Mongólia vad természeti szépségeit. A világ legmélyebb tava, a Bajkál-tó mellől indul a túra, majd a Transzszibériai vasúttal a mongol főváros, Ulánbátor látnivalóit csodálhatod meg. A Beyond The Standard gyakorlott túravezetői síkságon, hegyeken és természeti szépségekben gazdag nemzeti parkokon vezetnek keresztül, az út nagy részét természetesen motorral téve meg. Az éjszakákat hotelben, illetve szabad ég alatt, jurtában tölti a csapat. A rendkívül változékony időjárás miatt forróságra és dermesztő hidegre is fel kell készülnöd, a nem szokványos látnivalók viszont garantáltan hosszú időre feltöltenek élményekkel.


3. Kommunikációs tréning + hajóút az Adrián

Az intenzív kommunikációs tréning célja, hogy a résztvevők egy adriai vitorlás nyaralás keretein belül sajátítsák el a kritika nélküli őszinteséget. Az empátia, a nemet mondás és a düh átalakítása köré szerveződő napi 3-6 órás foglalkozásokat mediterrán városnézések, strandolás és közös főzések tagolják. Ha még nem vitorláztál, itt az alkalom a kipróbálására, ha pedig gyakorlott hajós vagy, akkor elmélyítheted a tudásod. Az egyhetes túra végén mélyebb önismerettel, gazdag kommunikációs eszköztárral, új barátokkal és napbarnított bőrrel térsz majd haza.


4. SUP-túra a festői Hallstattban

A SUP néhány éve jelent meg hazánkban, azóta népszerűsége egyre növekszik. Júniusban a festői Hallstattba indul a SUP Budapest és a Naturelle közös szervezésében egy hosszú hétvégés evezős túra. A város különleges hangulata mindenkit magával ragad, és ha egyszer láttad, biztosan vissza akarsz térni újra. A csapat a város melletti tavat, a Hallstattersee-t és a közeli Wolfgangsee-t is alaposan bejárja SUP-pal, esténként pedig közös fröccsözés és naplementézés vár, ha velük tartasz. Strandolás, a környező természet felfedezése szárazföldön és vízen, via ferrata, hangulatos óvárosok – kell ennél több?


5. Jógatábor Horvátországban

Szereted mozgással indítani és zárni a napot? És mit szólnál hozzá, ha mindezt egy valószínűtlenül kék tenger partján tehetnéd meg egy hangfürdő-meditációs táborban? Töltődj fel energiával, nyerd vissza testi-lelki-szellemi harmóniád, miközben felfedezed a Karin-öböl természeti és kulturális látnivalóit. A hamisítatlan mediterrán hangulatról az észak-dalmát üdülőfalu, Karin Donji gondoskodik, a jógaórákról pedig jól képzett jógaoktatók és meditációs trénerek.