Kipróbáltuk: intenzív alakformálásba kezdtünk, ez történt két hét alatt

2019. május 25.
Minél közelebb a június, annál sűrűbben futunk bele ismert vagy éppen kevésbé hihető diéták hirdetéseibe és az influencerek irigykedésre késztető bikinis fotóiba. Kíváncsi voltam, hogy a legintenzívebb és természetesen elérhető, leggyorsabb alakformálást ígérő módszerek vajon tényleg meghozzák-e a kívánt eredményt. Ezúttal heti két Geoway infrabiciklis edzést és az emellé ajánlott, személyre szabott feszesítő kezeléseket próbálom ki egy hónapig, most pedig számot vetek magammal, hogy állnak a problémás területek félidőnél.

Fontos már az elején leszögezni, 182 centivel és 62 kilóval nem a centikben és kilókban mérhető fogyás volt a célom, annál inkább a genetikailag örökölt narancsbőröm hatékony „kivasalása” és az adottságaimhoz mérhető legjobb formába rázódás. A Geoway infravörös kerékpár (nem összekeverendő az Infrashape vákumos biciklivel) már évekkel ezelőtt népszerű készüléke az alakformáló stúdióknak, 1-2 alkalommal pedig már én is kipróbáltam, őszintén szólva főleg kedvezményes bérletekkel, mivel a 30 perces tekerés ára is 3-4000 Ft között mozog a belvárosi stúdiókban.

Fotó: Getty Images

Korábbi rossz tapasztalatok miatt számomra különösen fontos volt, hogy lehetőleg privát, szép környezetben edzek, izzadtságszagtól és közös öltöző részektől mentesen. Az interneten egyik stúdió sem tűnt túl bíztatónak, ezért úgy döntöttem, hogy oda fogok járni, ami a legközelebb van a lakásomhoz. Így akadtam rá az Andrássy úti Tomán Diet szalonra, éppen a Bajcsy-Zsilinszky úti metrómegállónál, ami amellett, hogy szuperfrekventált helyen üzemel, a város egyik talán legigényesebb alakformáló stúdiója.

A próbaalkalom náluk csak 2500 Ft, ami alatt mindenki eldöntheti, hogy neki való-e az izzasztó tekerés, vagy sem. Én már az első alkalommal imádtam, ezért belevágtam az egy hónapos „edzéstervbe”.

Maga a mozgás gyakorlatilag szobabiciklizésből áll, valójában a kiegészítő hatások azok, ami miatt 30 perc tekerés alatt akár annyi kalóriát is elégethetünk, mint egy 13-17 km-es futás során. Első lépésként enyhe vérbőségfokozó zselével kentem be a problémás területeket, ami esetemben a hátsó-, belső comb és a fenék. A gélből választhatunk cellulit csökkentő vagy zsírégető verziót is, de nem gond, ha mindkettőből felviszünk egy keveset, de csak éppen annyit, mintha testápolót használnánk.

Ezután jön a kedvencem, a túlméretezett fólianadrág, amit szorosan megkötünk a hasunk felett. Mivel csak mi vagyunk tekerés közben a szobában, simán edzhetünk egy kétrészes bikiniben, de fokozhatjuk az edzés hatékonyságát, ha a fólianadrágra egy feszülős leggings-t húzunk. 

Miután elkezdjük a tekerést, személyre szabhatjuk, hogy az intervallumostól a zsírégető edzésen át melyik program fedi le leginkább a célunkat, de a fokozatot és infrasugárzás mértékét is manuálisan magunk kezeljük. Persze ajánlott maximális fokozatra tekerni a sugárzást, így az A, B és C infravörös sugarak hatására fokozódik a vérkeringés és az anyagcsere aktívabbá válik. Az oxigén és a tápanyagok jobban áthatolnak a szövetekbe és ennek megfelelően a méreganyagok hatékonyabban távoznak.

Akárcsak a szaunában, percek alatt megizzadunk, de a méregtelenítés így lesz csak igazán hatékony. Számtalan jótékony hatása mellett az infrakerékpárt azoknak ajánlják, akik hozzám hasonlóan szeretnének minél hamarabb megszabadulni a narancsbőrtől, vagy éppen súlyfeleslegtől, de a fő célja a gyors alakformálás és kalóriaégetés.

Bőrproblémákra, fejfájásra és krónikus fáradtság, kedvetlenség ellen is segít, sőt  izületi fájdalmak és mozgásszervi panaszok enyhítésére is gyógyír lehet.

Magam is megtapasztaltam az infrasugárzás és a mozgás kombinációjának kedélyjavító hatását, akármilyen fáradtan vagy kedvetlenül indultam neki az számomra intenzívnek számító (4-es fokozatú) edzésnek, a végére feltöltődve, és nagyon büszkén indultam haza.

Lényegében a szauna és kardió edzés összes jótékony hatását vegyíti, és közben annyira meg sem kell erőltetni magunkat. Egy percig sem állítom, hogy könnyű, négyes fokozaton 20 perc után már percenként ránézek az órára, de annál nagyobb sikerélmény, amikor leszállok a bicikliről! És a legjobb, hogy ezalatt a Született feleségeket is nézhetem a gép fölé felszerelt digitális tévén!

A Toman Diet alakformálásért felelős szakértője javaslatára az edzés mellé heti egy alkalommal kipróbáltam a vákumos feszesítő-, és térfogatcsökkentő kezelést és egy nyirokkeringést segítő hullámmasszázst, melyek segítségével felgyorsíthatom a folyamatot, és még hamarabb örülhetek majd a summer body-mnak.

Az egyik legmodernebb technológiával kifejlesztett Venus Legacy 4D orvos-esztétikai készülék 45 fokra felhevülő fejével a sejtek biokémiai aktivitását növeli, aminek hatására megnövekszik a bőr kollagéntermelése, így csökken a cellulit mennyisége. A kezelés hatására távoznak a felesleges méreganyagok és folyadékok a szervezetből, amelynek felgyorsításához praktikus kiegészítés a Cocoon Medical Adagyo hullámmasszázs.

Venus Legacy térfogatcsökkentő vákumos kezelés

Miközben a vér- és nyirok keringtető rendszer visszaáramlására szolgál, lehetővé teszi a szövetek vérbőségének fokozását, ezzel javítva a szervezet oxigén ellátását, ezzel együtt az emésztőrendszert és nem utolsó sorban a bőr tónusát. Kellemes, szinte valódi masszázs-élményt nyújtó 30 perces kezelés, amibe simán bele lehet aludni.

Mindkét kezelés természetes módja a bőr feszesítésének, a kötőszövetek közti zsírok felállításával és napi 3 liter víz bevitelével pedig megkönnyíthetik a testünk dolgát. Mind az infra kerékpározás, mind a kezelések közben és után fontos a megemelt folyadékbevitel ahhoz, hogy a salakanyagok megfelelő módon kiürüljenek a szervezetünkből.

Ezt látjuk felülről és így nézünk ki az Adagyo hullámmasszázs közben 

Egyébként sem voltam szkeptikus, de két hét elteltével tényleg érzem a testemen a változást, ami elsősorban a bőröm puhaságán és a nadrágjaimon látszódik.

Ahogy a Toman Diet testkezelési specialistája is felhívta a figyelmünket, ennyi idő alatt nem történik csoda, hiszen nem zsírleszívó műtétről van szó, de koncentrált folyadékbevitellel, egészséges életmóddal és rendszerességgel egyre közelebb kerülök majd az áhított alakhoz.

Egyelőre kíváncsian várom a végét – és a maradék, ugyan  már valóban halványodó cellulit elmúlását -, az biztos, hogy nagyon jó érzés a szalonból kilépve tudni, hogy ma is tettem magamért és az egészségemért, ami zuhanyzással együtt csak egy órát vett el a napomból.

Hamarosan beszámolok arról, hogy egy hónap után sikerült-e elérni az álomalakot!