Flyingfitness, légies sport nem csak modelleknek

2018. október 02.
Itt az idő, hogy elszakadj a talajtól. A Flyingfitness az aerial jóga és a légtorna ötvözete nyújtó és erősítő gyakorlatokkal, valamint az óra végén hammockos relaxációval kiegészítve. Rénes Szilvia, a Royal Shape személyi edzője szerint nincs még egy olyan sport, amely ennyire sokoldalú.


A Flyingfitness ötvözi a légtorna légies és nőies mozdulatait, az aerial jóga nyújtó és erősítő gyakorlatait, a hammockban történő relaxáció feltölt energiával, a könnyed gyakorlatok pedig felszabadítják a bennünk rejlő gyermeket.

A gyakorlatokat a plafonra egy hevederrel felfüggesztett hintában, úgynevezett hammockban végzik a az edzeni vágyók. Bár ijesztőnek hangozhat, a sportban nem légtornászokat képeznek, csupán arról van szó, hogy a hammock segít megtartani az egyensúlyt súlyt és könnyíti a mozgásokat. A hammock mozgása állandóan arra készteti a testet, hogy apró korrekciókat végezzen a testtartás fenntartása érdekében.

„Óriási tévhit, hogy ezeket a gyakorlatokat csak modellalkatú lányok tudják megcsinálni. Bárki könnyen elsajátítja, sőt, még hajlékonynak sem kell lennünk. Míg egy hagyományos fitneszórán a nyújtásnál néha azt érezzük, hogy vért izzadunk, itt olyan, mintha testünk magától megnyúlt volna, mintha hirtelen erősebbek és hajlékonyabbak lennénk minden erőfeszítés nélkül” – magyarázta Rénes Szilvia, a Royal Shape személyi edzője.

Mint fogalmazott, a Flyingfitness a saját testsúlyos gyakorlatoknak köszönhetően fejleszti az erő- és állóképességet. A hammock használatával nő a hajlékonyság, az egylábas gyakorlatoknak köszönhetően pedig javul az egyensúlyérzék és bekapcsolódnak az izommunkába a mélyizmok is. Emellett önbizalom növelő és stresszoldó hatással is bír.

A flyingfitness órákon szerepet kapnak fordított testhelyzetek is, amelyek hatására megváltozik az egész test vérellátása. Ez vitalizáló hatású, tehermentesíti a szívet. A fejbe áramló vér jótékony hatást kelt. Nem utolsó sorban pedig fejleszti a meditációs és koncentrációs képességet. „Az óra végi relaxáció pedig arra emlékeztet minket, amit az anyaméhben éreztünk. A relaxáció hatására testünk ellazul, megszabadulhatunk a stressztől és erősíti az immunrendszert is” – folytatta Rénes Szilvia. Kor- és súlyhatár nincs, mindenki az edzettségi szintjének megfelelő gyakorlatokat kap a 60 perces edzés során.