6 remek függőágy a nyári sziesztákhoz

2019. június 29.
A függőágyak reneszánszukat élik a hippidivat visszatértével. Ráadásul akár bent, akár kint szereljük fel őket, egész évben úgy érezhetjük magunkat bennük, mintha a tengerparton lazítanánk. Főleg, ha egy jó könyv is van kéznél.

Semmi sem ringat el olyan kellemesen a délutáni sziesztázás közben, mint a függőágy vagy függőszék. Örök divat, hihetetlenül kényelmes és rendkívül stílusos, ráadásul számtalan változatban létezik, így könnyen kiválaszthatjuk, melyik típus illik az otthonunkhoz leginkább.

Hintaszék állvánnyal
Ha nincs helyünk egy függőágy felszereléséhez, a modern fészekhinták, melyek állvánnyal együtt kaphatók, remek alternatívát jelentenek. Helyezzük egy sarokba vagy az ablak mellé, de akár a teraszra is állíthatjuk, dobjunk bele egy-két párnát, és máris ellenállhatatlanul kényelmes kuckónk lesz. 

 

A makramé stílus nem hiányozhat az állványon álló fészekhinták kínálatából sem. Ezzel varázsolhatunk igazi karibi hangulatot a hétköznapjainkba.

 

Klasszikus függőágy
Hagyományosan két fa vagy oszlop közé kötik fel a függőágyat. Ám ha erre nincs mód, helyünk viszont akad bőven, állványos változatot választhatunk ebből is, hasonlóan a székhez. A rengeteg stílus között biztosan megtaláljuk a leginkább hozzánk illőt.

 

A retró vonalba illeszkedik a sátorponyvából készült változat. Gyermekkorunkat idézi, garantáltan kényelmes és tartós.

Modern függőfotel
A legnépszerűbb típus mostanság vitathatatlanul a függőfotel vagy kosár, hiszen nem igényel nagy helyet, és akár egy apró teraszra is felfüggszthető. Ráadásul ugyanolyan kényelmes és dekoratív, mint egy klasszikus függőágy. A fehér rattan egyszerre elegáns, otthonos és illeszkedik a bohó trendekbe.

 

View this post on Instagram

I hope your Sunday is bright, sunny and wonderfully relaxing! 😎 ✨ Relax your patio and freshen up your look! ✨ When it comes to your living room, patio, porch, bedroom and pretty much everywhere, adding a hanging chair will pack a ton of punch and bring out the subtle design features of the space. ✨ #HammockChair #HangingChair #PorchDecor #BohoDecor #HomeInspo #BohoChic #SwingChair #Interior_and_Living #ApartmentTherapy #DesignInspo #CountryLiving #HomeandGardenMagazine #PatioDecor #HomeDecor #BohoHome #MinimalistHome #HomeVibes #HoustonRealtorJessica #BuyerSpecialist #ListWithJess #HoustonRealtor #HoustonRealEstate #RealEstateAgent #Realtor #Houston #Entrepreneur #BuyersAgent #ListingAgent #Sold #SierraVistaRealty

A post shared by Jessica | Realtor ® (@houstonlivingwithjess) on

A párnázott, fotelszerű változat hihetetlenül kényelmes és mutatós. Nemcsak a teraszon, de belső tereken is remekül mutat.

View this post on Instagram

🌿Nature🌿 ⠀ Подобрали природные натуральные оттенки для гамака в гостиную, своего рода отзыв на экологичность🌱 А ещё он похож на фисташку🥜 ⠀ Выглядит очень стильно👍🏽 ————————— ⠀ ▪️Максимальный вес нагрузки 110 кг 💰Стоимость гамака 7600₽ Перекладина 400₽ ⠀ 📲Для заказа Direct/WhatsApp 📦 Доставка по всей РФ ⠀ #lokointerior #hammock #скандинавскийдизайн #креслогамак #подвесноекресло #гамак #креслогамакзаказать #гостиная #дизайнгостиной #гамакдома #интерьер #дизайнинтерьера #гамаккрасноярск #гамакмосква #гамакспб #гамакновосибирск

A post shared by ГАМАКИ•ВЯЗАНЫЙДЕКОР (@loko_interior) on

Fotó: Unsplash