5 stílusos dekoráció az ablakpárkányra

2019. július 14.
Az ablakpárkány remek lehetőség a dekorálásra, csak a képzeletünk szab határt a lehetőségeknek. Mutatunk néhány ötletes megoldást inspirációnak, növényektől a műalkotásokig.

Egy jól kitalált dekoráció az ablakpárkányra sokat tehet hozzá egy helyiség karakteréhez. Lehet zöldfűszeres kert, a saját készítésű tárgyak kiállítóhelye, de a kedvenc edényeink tárolására is remek lehetőség. Ráadásul bármikor könnyedén átrendezhető, így felfrissíthetjük szobánk hangulatát.

Növények lakhelye
Sose becsüljük alá a hatását a csupasz cserepeknek egy függöny nélküli ablakban. Állíthatunk különböző fűszernövényeket azonos cserepekbe, de ültethetünk azonos fajta szobanövényeket is a szépen sorakozó terrakotta edényekbe, az egymás mellett sorakozó hasonló növények katonás rendjét remekül kiemeli az üres ablak.

Nyers és tiszta
Ha tiszta, nyers árnyalatokat és légies könnyedséget akarunk varázsolni a konyhába? Az ablak elé válasszunk natúr színű árnyékolót vagy függönyt, és egy olyan virágot, például orchideát, ami egyszerre visszafogott, letisztult, ugyanakkor mindenkinek azonnal megragadja a figyelmét.


Művészeti kiállítás

Az ablakpárkány tökéletes keretet nyújt legféltettebb kincseinknek, mint például a nagymamától örökölt teáskészlet. Ráadásul így két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen nem csak egész nap gyönyörködhetünk a kedvenc tárgyainkban, hanem az egyszerű ablakpárkány is új szerepet kap, mint kiállítóterem.

 

https://www.instagram.com/p/BNsAGhNDOJh/

 

Saját stílus
Ha szeretünk otthon barkácsolni, festegetni, és netalán készítettünk pár mutatós cserepet, tökéletes lehetőség, hogy saját személyiségünkhöz igazítsuk a szobát, ha az ablakpárkányra helyezzük ezeket a vidám kaspókat.

 

https://www.instagram.com/p/Bzoet1GHQXe/

 

A Lego mindenhol jól mutat
A Lego nem csak remek játék, de dekorációnak sem utolsó. A gyerekszoba ablakpárkányának látványos díszítése lehet, ha a család tagjainak legutóbbi alkotásaival dobjuk fel a csupasz teret.


Fotó: Unsplash