5 fekete szoba, melyek láttán rögtön átállunk a sötét oldalra

2019. július 22.
Amilyen népszerű a ruhaválasztásnál a fekete, a lakberendezésben pont annyira ódzkodunk tőle. A semleges árnyalatok és fehér falak korában azonban kész felüdülés, ha feketére festett falat látunk.

Nem kell, hogy nyomasztó legyen a fekete fal. Ahogy az alábbi példák is mutatják, egyszerre lehet kifinomult, elegáns és játékos, ugyanakkor nyugtató.

Keverjük a világossal
Ha nem vagyunk a vibráló színek rajongói, ám a semleges árnyalatok helyett szeretnénk valami karaktereset a lakásunkba, nekünk találták ki a fekete falakat. Az ebédlő falának sötét színe remekül kiemeli a természetes anyagokat, a fa és kerámia vöröses-barnás tónusait anélkül, hogy tolakodó és harsány lenne az összhatás.

Tökéletes a hálóba
Ha nem is festjük az összes falat feketére, akkor is erős karaktert ad a hálószobának. A nagyméretű fali dísszel, világos ágyneművel rendkívül stílusos lesz a fekete falú helyiség.


A táblafesték örök befutó
Sosem elég a táblafestékből. Főleg a kisgyerekes otthonokban lehet igazán siker, ám nem csak dekorációnak tökéletes. Mindig szem előtt lévő bevásárlólista, üzenetek a családtagoknak, a fekete táblafestékkel lekent fal használatának csak a képzelet szab határt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

12 weeks in 12 weeks out (sort of) this is actually 11 weeks out and 14 weeks in but I was wearing the same outfit so I took the opportunity and ran with it 😆 . #inspire_and_create

Ali✨ | Mummy & Content Creator (@homewiththebuckleys) által megosztott bejegyzés,


Elrejti a szennyeződést a konyhában
A fekete fal a konyhában igazi rejtőszín. Minden foltot és szennyeződést elrejt, ráadásul könnyen javítható a hibás terület.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

All black everything at Killarra. Built by @clancyconstructions Photo by @emily_bartlett_photography #architecture #interiordesign #kitchendesign #monochrome

CS-A (@cerastribleyarchitects) által megosztott bejegyzés,


Fekete a teraszon
A kinti tereknek sem kell törvényszerűen élénk színekben pompázniuk. A fekete rattan bútorokban és fekete háttér előtt is pont úgy el tudjuk képzelni az olvasgatást és limonádézást, mintha virágos párnák díszítenék a teraszt. Ráadásul utóbbiról sem kell lemondani, attól még, hogy a falunk fekete.

Fotó: Unsplash