A fehér kanapé makulátlanságának 3 titka

2019. július 31.
A fehér kanapé ikonikus bútordarab. Rengeteg előnnyel jár, világosabbá teszi a tereket, a szoba rögtön nagyobbnak tűnik tőle. Ám rendkívül kényes a tisztán tartása. A lakberendezőknek erre is vannak trükkjeik.

A fehér kanapé a bútordarabok Jolly Jokere. Világosítja, tágítja a teret, és bármilyen szoba sokkal szellősebbnek tűnik vele. Egyensúlyt teremt a színes falak, szőnyegek és dekoráció között. “A fehér kanapé a változatos szobabelső alapköve. Ha van egy ilyen bútordarabunk, nem kell aggódni, hogy a különböző színek és minták kioltják egymás hatását” – mondta Kate Lester lakberendező.
Az előnyök ellenére vannak azért hátulütői is a fehér kanapénak. A kisgyerekes, háziállattal rendelkező családok százszor is meggondolják, benevezzenek-e egy ilyen ülőalkalmatosságra. Ám az egyszemélyes háztartásban is bármikor megtörténhet egy kis vörösboros baleset. Pedig nem kell feleslegesen aggódni, a lakberendező szerint sokkal könnyebben megóvható a fehér kanapé szépsége, mint gondolnánk. Csupán egy kis előrelátásra van szükség hozzá.


Kezeljük koszlepergető bevonattal
Hogy megóvjuk fehér kanapénk szépségét, nem árt rögtön a vásárlás után környezetbarát koszlepergető spray-vel kezelni. Sőt, ha a tisztaság biztosan nehezen megvédhető, válasszunk nyugodtan kültéri kárpittal bevont bútort, ezek általában már eleve foltvédő anyaggal bevontak, és az elszíneződés ellen is kezelik őket. “Már a kültéri használatra szánt anyagok is legalább annyira szépek, mint a beltériek, ráadásul sokkal ellenállóbbak – javasolta Kate Lester. – Különösen olyan lakásoknál lehetnek hasznosak, ahol a gyerekek vagy háziállatok nagy eséllyel okoznak majd foltokat a bútoron.”

Kis csalás huzattal
A tökéletes fehérséget biztosíthatjuk úgy is, ha pontosan illeszkedő kanapéhuzatot használunk. Ha jó méretet választunk, a rendes, kárpitozott kanapé illúzióját adja a bútorunk, viszont bármikor kimoshatjuk, ha valamitől foltos lesz.

Legyen egy elsősegély-készlet kéznél
A folt és kosz egyszerűen nem kivédhető, ezért hasznos, ha mindig kéznél van egy folteltávolító elsősegély-készlet a fehér kanapéval rendelkező otthonokban. A dobozunk tartalmazzon egy tiszta, fehér rongyot, egy szórófejes flakont vízzel töltve, és a kedvenc folteltávolító szerünket. A fehérítő és folttisztító kendők praktikusak, és mindig tarthatunk belőle egyet-kettőt a kezünk ügyében. Igazi gyorssegélyt jelentenek az ujjnyomok, apró foltok esetén.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash