A szürke 10 árnyalata a lakásban

2019. március 23.
Gyakran az új semleges színnek is nevezik a szürkét, mivel legalább annyira változatos, jól kombinálható és remek hátteret ad a dekorációknak, mint a drapp vagy a fehér. Használjuk bátran bármelyik helyiségben.

Az elmúlt években a sárgás-drappos árnyalatok hódítottak a fehér mellett, ám idén változik a trend, és úgy tűnik, a szürke megannyi árnyalata veszi át a helyüket a lakberendezésben. A legegyszerűbb a falakat vagy az ablakokat feldobni egy jó tapétával, függönnyel, de ezeken túl is rengeteg dekorációs lehetőség rejlik a szürke színben.

Párnacsata
Válasszuk inspirációnak a ködös Albion időjárását. Egy új huzat a kanapéra és néhány párna a szürke különböző árnyalataiban, egy kis korallal, az idei év színével megfűszerezve, a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy teljesen újjávarázsoljuk a nappalinkat. A tökéletes összhatás érdekében kicserélhetjük a szőnyeget, és egy élénk faliképpel még hangsúlyosabbá tehetjük a helyiséget.



Tengerparti hangulat
A szokásos matrózkék-fehér sémát is remekül feldobja a szürke, mintha egy viharos tengerparton lennénk. A szürke kanapé ebben az esetben is remek kiindulási pont, válasszunk mellé fehér dohányzóasztalt, állólámpákat, és dobjuk fel az egészet a tenger türkiz árnyalataival. Ha egy kis ezüstöt és homokszínt is csempészünk a kiegészítőkben a helyiségbe, tökéletes lesz az összhatás.



Trópus a nappaliban

Ha a trópusi nyaralás hangulatára vágyunk, a túlnyomórészt szürke bútorokkal berendezett nappalinkat egy dzsungelt idéző merész tapétával azonnal karakteres, vibráló szobává varázsolhatjuk. A sárga kiegészítők és szobanövények pedig még jobban kihangsúlyozzák az exotikus vibrálást.



Szürkét a kékkel
Talán a legjobb tulajdonsága a szürkének, hogy bármelyik színnel jól mutat. Megéri változtatni a szokásos színpárosításon, és a rózsaszín vagy sárga helyett kékkel kombinálni. Az idén rendkívül trendi szürke fal drámai hatását fokozhatjuk egy hasonlóan erőteljes kék színű kanapéval. A színes kiegészítők, plédek, díszpárnák kompenzálják a komor színeket és vidámságot csempésznek a szobába.

Otthonos fa burkolat
A hálószoba sem maradhat ki a szürke trendből. Itt a falak fa burkolata adhat melegséget és otthonosságot a lakás legmeghittebb helyiségének.


Pink és szürke együtt jár
Nyerő páros a rózsaszínnel is a szürke. Ráadásul most nem kell messzire mennünk érte, hiszen épp virágzik a cseresznye. A virágok kedvessége rögtön tavaszt varázsol a lakásba.



Zen az otthoni irodában

Segítsünk a kreatív energiáknak az otthoni munka közben a szürke és fehér légies árnyalataival. Válasszunk szürke asztalt, fehér kiegészítőket, legyen minden egyszerű és letisztult, hogy a leghatékonyabban tudjunk koncentrálni.



Ártatlan hatások
Igazi ártatlan, tiszta hangulatot teremthetünk, ha a fehér hálószobánkba egy csipetnyi szürkét csempészünk. Fontos, hogy ne az erőteljes árnyalatok közül válasszunk, hanem inkább finom, világos tónust.


Fémes kiegészítők
Ha szeretjük az indusztriális stílus letisztultságát, a betonpadlót és a fémes kiegészítőket nekünk találták ki. A szürke kő minimalista hangulata praktikus megoldás az ebédlőbe, ahol a fém székek és lámpák még jobban kiemelik a minimalista jelleget. Ellensúlyozhatjuk a szintén nagyon divatos pálmaleveles kiegészítőkkel a beton és fém hidegségét.

Mixeld mustárral
Idén a mustárszínt nem hagyhatja ki az, aki átalakítja az otthonát. Az okre falszakasz a szürke ágytakaró és díszpárnák mögött bátor dekorációs megoldás. Ráadásul ha ugyanaz a szín visszaköszön a párnákon és az éjjeliszekrényen, rendkívül karakteressé teszi a hálószobát.

Forrás: Love Money
Fotó: Unsplash