Fesztiválhangulat és élményfutás Szolnokon

2019. augusztus 25.
A futás, ami más, mint a többi: a The Color Run Hero Tour Powered by Korzó élményfutáson nem a teljesített táv és idő, hanem a közös szórakozás és kikapcsolódás kerül a középpontba.

Magyarországon az esemény 2013-as indulása óta hatodik alkalommal teljesíthető a csupán 5 kilométeres táv, amit rendhagyóan Szolnokon rendeznek meg szeptember 14-én. Az eseményre bárki nevezhet nemtől, kortól és fizikumtól függetlenül, a lényeg, hogy mindenki színes élményekkel gazdagodjon a futófesztiválon.

Hazánkban már hatodik éve futhatnak a színkavalkádban az érdeklődők, a legutóbbi eseményen pedig a látogatókkal együtt közel 9 ezren vettek részt az egyedülálló fesztiválon A szervezők idén is arra törekednek, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a mozgás több mint sport: kikapcsolódás és szórakozás, ami összehozza a barátokat és a családot.

„Hét éve találkoztam először az élményfutással, aminek rögtön megtetszett a felszabadult hangulata, az, hogy nagyon sok fiatalt vonz és késztet mozgásra. Mivel ez nem egy verseny, ezért itt nincs a versenykörülményekből fakadó „megfelelési kényszer” és nyomás, a legtöbben buliként fogják fel a futást, aminek nagyon örülök. A sikerességet az is jól bizonyítja, hogy évente világszerte már több mint hétmillióan húzzák fel a futócipőt, és vetik bele magukat az egynapos színes fesztiválba” – meséli Halmai Richárd, a The Color Run magyarországi projektigazgatója.

A rendezvényen minden korosztály megfordul: az elmúlt években volt aki nagyszülővel, babakocsival, vagy éppen a házi kedvencével teljesítette a távot.  A fiatalok aránya pedig évről évre nő, köszönhetően az önfeledt és vidám hangulatnak, a futást kísérő családi és közösségi programoknak,  amihez egész nap DJ szolgáltatja a zenés fesztiválhangulatot. A szolnoki Korzón a programok mellett NERF pálya és sportsziget is várja majd a látogatókat.