A 4 legfontosabb dolog a tökéletes home office-hoz

2019. szeptember 19.
Otthonról dolgozni a legjobb dolog lehet a világon. Ám a kávéscsésze és a laptop nem teszi automatikusan komfortos és hatékony munkahellyé az otthonunkat. Mit mond a lakberendező, mitől lesz valóban álommunkahely a home office?

Ha megkérdeznénk, mindenki mást mondana, miért jó otthonról dolgozni – legalább időnként. Egész nap pizsamában maradhatunk, nem kell utazni a munkahelyre, közben megcsinálhatjuk a házimunka egy részét. De hogyan alakítsuk a home office-t, hogy kényelmesen, mégis hatékonyan dolgozhassunk?

Megfelelő fény
A belváros közepén nem mindig könnyű olyan lakásra bukkanni, ahol a természetes fény megfelelő viszonyokat teremt az otthoni munkához. “A természetes fényre szükség van ahhoz, hogy a figyelmünk megmaradjon és ne kalandozzunk el a munkától” – mondta Abe Zaydan, New York-i ingatlanszakértő. Ha a lakásunk ablakai belső udvarra néznek, díszítsük a falakat a természetet ábrázoló alkotásokkal. Emellett egy naplámpa is jó szolgálatot tehet, hiszen ez a nap fényét utánozva világítja be a helyiséget.


Fontos a térelválasztás
“Használjunk könyvespolcot vagy paravánt az otthoni irodai tér elkülönítésére a privát szféránktól” – mondta a szakértő. “Ez azt az üzenetet közvetíti az agyunknak, hogy ha ide belépünk, akkor a munkára fókuszáljunk, és ne a magánéleti dolgainkkal foglalkozzunk” – tette hozzá.

Megfelelő méret
Nem vagyunk egyformák. Van, aki egy aprócska helyiséget szeret belakni, míg másoknak a munkához is szükségük van a nagy, tágas térre. Az a fontos, hogy a saját igényeinknek megfelelő méretű helyiségünk legyen, amikor otthonról dolgozunk, és kéznél legyen minden digitális és analóg eszköz, amire szükségünk lehet a feladataink elvégzéséhez.

Tegyen boldoggá
Lényeges, hogy a home office-unk olyan legyen, ahol jól érezzük magunkat, ám a dekoráció ne menjen a rendezettség rovására. Csak a legszükségesebbek legyenek az asztalon, hogy ne terelje el a figyelmünket a feladatokról. Ám az íróasztalunk színe, formája, a fal és az eszközök legyenek mind olyanok, amik boldoggá tesznek minket.

Fotó: Unsplash