4+1 tipp, hogy ősszel se vesszen ködbe a motivációd

2019. november 16.
A csodás vénasszonyok nyara után az igazi arcát is megmutatja az ősz, köddel, esővel, hideggel. Ilyenkor legszívesebben mindannyian a kanapén ülnénk egy meleg plédbe burkolózva a kedvenc sorozatunkkal és valami finom (de cseppet sem kalóriaszegény) nasival. Persze mindannyian tudjuk, hogy a sportos életmódot ilyenkor sem kellene feladni, de azt is, hogy nyirkos hideg nem csábít mozgásra. Az okoseszközeid ebben is hasznodra lehetnek, mutatjuk hogyan!

1. A sportolás erősíti az immunrendszered. Beköszöntött az őszi megfázás-szezon, te és a családod is megannyi bacilussal találkoztok. Ha nem szeretnéd ágyban tölteni a következő heteket, folytasd a nyáron megkezdett aktív életmódot és válassz hozzá egy hibrid okosórát, ami napközben elegánsan belesimul a business outfitbe, miközben észrevétlenül számolja a lépteidet, figyeli a pulzusodat, értesít a legfontosabb történésekről, az esti edzésnél pedig igazi fitnesz partnerré alakul.

2. Figyeld a tested működését! Az eddigi kellemes meleg után hirtelen jött a nagy lehűlés, ráadásul folyamatosan jönnek-mennek a frontok, amik eléggé megviselik az ember szervezetét. Jó, ha ilyen napokon van kéznél olyan eszköz, amivel gyorsan ellenőrizhetjük, hogy csak az időjárás miatti gyengeségről van-e szó, vagy tényleg talán nagyobb a baj. Egy orvosi pontosságú EKG funkcióval ellátott Withings Move okosóra és egy digitális sztetoszkóppal rendelkező okos vérnyomásmérő segít, hogy biztonságban tudjuk magunkat és szeretteinket, ráadásul a mérések eredménye könnyen exportálható is az applikációból, így akár az orvosnak is el tudjuk küldeni.

3. Kedvenc dalaid javítják a hangulatod. Bár tudod, hogy az egészségednek és a közérzetednek nagyon jót tesz majd az edzés, ráadásul harapni lehet a friss levegőt, a sötétben mégsem érzed, hogy kibújnál a puha ágyból és elindulnál a hidegben. Amikor este a netet böngészed, állíts össze egy lejátszási listát a kedvenc pörgős zenéidből és másnap csak hagyd, hogy az ütemre mozogjon a lábad. A B&O Beoplay Motion E6 és E8 fülhallgatóival azon sem kell aggódnod, hogy a nagy rohanásban kiesik a fülesed. Mindkét eszközt az aktív életmódhoz tervezték, az ikonikus Bang & Olusfen hangzással pedig számaid elképesztően szólnak majd.  

4. A mozgás endorfint, közismertebb nevén boldogsághormont termel, amire az egyre rövidebb, hűvös és sötét napokon extrán szükséged lehet. Jól végzett edzés utáni elégedettséged még jobban feldobnád? Szerezz magadnak a mozgáshoz egy igazán színes Fitbit okosórát. Az eszköz nem csak méri a teljesítményedet, de okosfunkcióival egész nap melletted van, segít, hogy ne maradj ki semmiből, ráadásul a változatos színű és anyagú, könnyen cserélhető szíjakkal minden helyzetben illik majd az outfitedhez.

+1. Válassz aláfestő zenét. Ahogyan bentről nézed az esőcseppeket az ablakon, miközben a távolból látszanak az egyre színesedő falevelek, neked is az az érzésed, hogy egy filmbe csöppentél? Nos, egy jelenet sem maradhat aláfestő zene nélkül, ha pedig a Bang & Olufsen őszi-téli kollekciójából választasz ehhez hangszórót, az eszköz stílusa és a hangminőség is beleillik az igazán hollywood-i hangulatba.

Fotó: Getty Images