Ezektől a lakberendezési trendektől búcsúzunk a 2020-as években

2019. december 13.
Számos markáns trend alakult ki az elmúlt tíz évben, azonban a szakértők szerint az új évtizedben jó néhánynak nagy valószínűséggel búcsút inthetünk. Mind a bútorok, mind a színek tekintetében lesznek olyan karakteres dizájnelemek, amik már nem lesznek annyira népszerűek és divatosak, mint az elmúlt években.

Az élénk színű falaknak megvoltak a maguk évei, ám a beköszöntő új évtizedben búcsúzhatunk tőlük, ahogy a mintás padlótól vagy a millenniál pinktől is.

Sárga falak és meleg fények
A sárga különböző árnyalatai évek óta nagy népszerűségnek örvendenek, és előszeretettel párosítottuk őket meleg fényekkel is. Ám ez a trend véget ér az új évtizedben. “Sokkal világosabb, légiesebb hatások uralják majd a 2020-as éveket, a bútorokat, textileket és képeket illetően is. A fények is természetesebbek, fehérebbek lesznek” – mondta Ashley Quinn belsőépítész.


Lecsengőben a festett, mintás padló trendje
Az új évtizedben már nem folytatódik a festett, mintás padló divatja sem. Bár nagyon látványos és karakteres eleme volt a lakberendezésnek a mintás padlócsempe, ám a lakberendezők és dizájnerek egyetértenek abban, hogy sokkal diszkrétebb és visszafogottabb irányzatok veszik át a helyét.

A hatalmas növényállványok átalakulnak
A látványos, egész helyiségek személyiségét meghatározó, buja növényzettel telepakolt állványzatok és falfelületek is máshogy lesznek jelen az otthonainkban a 2020-as években. A növények sokkal arányosabb elosztása válik a jellemzővé a belsőépítészek szerint.

Az elhúzható ajtó is búcsúzik
Az istállóajtókat idéző térelválasztó elem sem lesz már divat a következő években, pedig rusztikus hangulatukkal meghittséget és romantikus hangulatot adtak a lakásnak. Ám a praktikusságukról megoszlanak a vélemények, ezért nem valószínű, hogy még hosszú ideig maradnak az uralkodó lakástrendek között.

A befőttesüveg dekoráció sem lesz divat
Az elmúlt években a romantikus esküvők, születésnapi partik és ünnepi asztalok dekorációjának alapja volt a befőttesüveg csipkével, rafiával és apró vadvirágcsokrokkal díszítve. A vidéki romantika azonban búcsúzó trend, így nagy valószínűséggel a következő évtizedekben a befőttesüveg is visszakerül a kamrapolcra.


Viszlát, millenniál pink minden!
A púderszínű, világosrózsaszín kanapé, fal, asztal és étkészlet a 2010-es évek egyik legjellemzőbb lakberendezési hulláma volt, ám már most látszik, hogy a 2020-as években a szürkés-semleges árnyalatok, a bézs, a fehér és a kék árnyalatok veszik át a helyét.

A hangsúlyos falak ideje lejárt
Nagyon sokan tették karakteressé otthonuk egy-egy helyiségét azzal, hogy egyetlen falat vagy falrészletet élénk színűre festettek. “Ám ettől a helyiségek kissé befejezetlennek hathattak, nem is meglepő, hogy az új évtizedbe már enélkül a trend nélkül lépünk át” – mondta a belsőépítész.

Van, ami visszatér
A divat természetesen nemcsak a ruhákban ismétli önmagát, a lakberendezésben is vannak nagy visszatérők. A tapéta például reneszánszát éli, és ez így marad még jó pár évig, ami a szakértők szerint azért nagyon jó, mert ez egy egyszerű, látványos és könnyű módszer az otthonunk hangulatának, arculatának megváltoztatására.

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash