We love… kedvenceink a héten – Dóczy Júlia

2019. december 13.
Rovatunkban minden héten eláruljuk nektek, mik a mi személyes kedvenceink, legyen szó filmről, programról, szépségtermékről vagy épp egy helyről, könyvről, ruhadarabról. Most szépségszerkesztőnk, Dóczy Julcsi következik!

Hair Rituel

Beauty szerkesztőként nagyon nehéz kiragadni a szépségtermékek közül egy favoritot, ezért végül úgy döntöttem, arról írok, amelyiket a legnehezebben találtam meg. Elég problémás a hajam és a fejbőröm is, majdnem mindenre érzékenyen reagál – főleg a fennhagyható, hajmosás utáni ápolókra. Azért mégis van egy, ami nagy kedvenc még nekem is. A leave-on hajápolók sztárja számomra egyértelműen a Sisley Volumizing Spray, amely nemcsak, hogy nem irritál, de giga hajzuhatagot varázsol a fürtjeimből, és még az illata is mennyei. A Sisley fegyvere a minőségi összetevők mellett ugyanis nem más, mint az aromaterápia, ezzel pedig nagyon belopta magát a szívembe. Tökéletesen passzol a szépségrutinomba.

Studio Juliannie

A kedvenc dolgaim között meg kell említenem a Studio Juliannie táskákat is: a brandet másodmagammal úgy két éve alapítottuk. Amellett, hogy élő reklámtáblaként imádom hordani a praktikus, minimalista, és mindig egy kis extrával fűszerezett darabokat, a tervezést és a táskák megszületésének folyamatát is rettentően élvezem. Bár sok kihívásba ütközöm, hiszen ez számomra is egy új terület, folyamatosan tanít nekem valami újat. Ez egy igazi szerelemprojekt. Azt hiszem, mindenkinek szüksége van egy ilyen hobbira az életben.

Lelkifröccs

Nem én lennék, ha a pszichológiai témát nem hoznám be ebbe a szuper négyesbe. Bár önismerettel viszonylag fiatal korom óta foglalkozom, idő volt, amíg a könyvek, előadások mellé ki mertem próbálni a különböző önsegítő módszereket is. A szomatodrámáról először Dr. Buda László Mit üzen a tested? című könyvében olvastam, de talán egy-másfél év kellett ahhoz, hogy végre el merjek menni egy személyes alkalomra is. A módszer egy csoda, hihetetlen katarzist élhetünk át közben, ezért mindenkinek ajánlom – azoknak különösen, akik már testi tünetekkel, betegségekkel küzdenek. Segít megérteni önmagunkat, a testünkkel való kapcsolatunkat és maximálisan hiszem, hogy közelebb vezet minket a gyógyuláshoz is. Bizonyos helyzetekben egy-két alkalom is elegendő, ráadásul egyéni és csoportos órákra is lehet jelentkezni.

Or tea?

Nemcsak a hygge életérzést kedvelőknek ajánlom a meleg italokat télre, a bekuckózós hangulatnak – egy jó könyv, a hangulatvilágítás és az illatgyertya mellett – is tökéletes kiegészítője lehet az Or Tea? tea. A polcom roskadozik a szebbnél szebb fémdobozaiktól, egy napot sem tudnék meglenni a hideg időben nélkülük. A tradicionális kínai teákat új dizájnba bújtató brand abszolút must have ebben a szezonban. Amit csak ajánlani tudok: a kávés Yin Yang fekete teát, a licsis-rózsás Lychee White Peony fehér teát és az uborkás, koffeinmentes Cubamint gyógynövény teakeveréket. Az én következő beszerzésem pedig tuti, hogy a Ginseng Beauty lesz.