Az anyukáknak is jár a törődés és a luxus

2020. január 26.
Bloggerünk, PandArte ezúttal egy olyan közösségi teret mutat be nektek, ahol a kisgyerekes anyukák kellemes környezetben tudnak kikapcsolódni, kapcsolatot építeni, okosodni, munkát keresni vagy csak egyszerűen kimozdulni otthonról. Ez a Ma-Mi Műhely, de ennél még sokkal több!

Évi, mikor és miért hoztad létre a Ma-Mi Műhelyet?

Az első Ma-Mi Műhely 2019 május 13-án nyitott meg Gazdagréten. 2019 februárban jöttem el a multi vállalattól ahol dolgoztam majd közel 3 hónap őrült munkája eredményeképpen jött létre ez a központ. Azért hoztam létre, mert szerettem volna egy helyet, ami kifejezetten a pici babás édesanyákat helyezi a profil középpontjába és lehetőséget tud nekik adni arra, hogy visszakerülhessenek a közösségbe, illetve egy szociális és lelki védőhálót szerettem volna biztosítani nekik. Szeretnék segíteni és megoldást nyújtani azon anyukák számára, akik nem csak virtuális közösségben, hanem fizikai közösségben szeretnének kapcsolódni a hasonló élethelyzetben levő nőtársaikhoz.

Mennyire volt rögös az út az ötlettől, a megvalósulásig?

Nagyon, vagyis inkább azt mondom, nagyon-nagyon. Fogalmam sem volt róla, hogy mibe vágok bele. Mit jelent vállalkozni, felépíteni valamit ami nem pusztán egy szolgáltatás nyújtásából áll, hanem fizikailag felépíteni egy helyet. A multi környezet védőbuborékja alatt eltöltött évek alatt ugyan komoly szakmai tudást kaptam, de fogalmam sem volt arról, hogy milyen a való –vállalkozói- világ. Elterveztem valamit, hogy alkotok, de a folyamatairól csak menet közben szereztem tudomást. Nagyon alábecsültem a vállalkozást, mint formát, hamar megvilágosodott előttem,hogy a mindenhez (is) szükséges értenem, és kétszer annyit kell dolgoznom mint valaha az életemben. Így történt, hogy fúrni, faragni, festeni, bútort összeszerelni, honlapot építeni, grafikát szerkeszteni, szerződést írni mind-mind meg kellett tanulnom.

Most már csak akkor vállalkoznék, hogyha az eredeti üzleti tervemben szereplő költség 2,5 szeresével rendelkeznék, hogy mindent professzionális szakembernek szervezhessem ki. Azt gondolom, ha igazán tudnánk, hogy mivel jár egy vállalkozás, akkor igazán sosem vágnánk bele. Az első éven sem vagyok túl és a Műhely már megélt egy mélypontot és újrakezdést is. Az izgalmakból nem volt hiány, nekem emberileg és magánéletileg is sok megpróbáltatást kellett kiállnom. A 2019-es év egy igazi önismereti El Camino volt számomra, de nagyon örülök, hogy ki tudtam tartani.

Kinek hoztad létre, milyen céllal?

Őszintén? Mert elváltam. Mert a környezetemben sokan elváltak. Mert azt láttam, magamon és az ismert pici babás anyukákon is, hogy alig van hova elmenni, kikapcsolódni 2 éves korig a gyerekkel. Hogy minden kapcsolat, férfi-női szerep ugyanazokon a stációkon és metamorfózison megy keresztül az első baba érkezése után, de a legtöbben nem mernek beszélni róla. Hogy fű alatt, titkos Facebook csoportokban merünk csak keresni pszichológust, vagy coach-ot, ha azt érezzük, hogy út keresésben, elakadásban vagyunk. Hogy nincs egy biztonsági burok az édesanyák körül, mint amit korábban a több generációs család és a női közösségek tudtak biztosítani egy szülő édesanyának.

Így indult, hogy ezt szeretném megteremteni, így felkutattam –mára már- 20 szakembert, trénert, coach-ot, pszichológust, dúlát, meddőségi specialistát, szakembereket akik a Ma-Mi Műhely intézményében mind az édesanyák rendelkezésére állnak,csoportos és privát beszélgetésre egyaránt. Hogy minden foglalkozás a picivel együtt látogatható lehessen, megteremtettem ennek a környezeti feltételeit is!

c6f4c7b2-f0d8-4bbd-a186-4dde7fd25a14.JPG

 

Miért költöztél el a Műhellyel a Gazdagrétről?

Több sebből állt össze a mészártörténet. Nem volt tisztázott az ingatlan jogi viszonya, amiről nekem a szerződéskötés pillanatában nem volt tudomásom, azonban ez meggátolt abban, hogy további szolgáltatásbővítést (kereskedelmi tevékenység, kávézó stb.) tudjak megvalósítani. Illetve az ingatlannak voltak olyan problémás tulajdonságai ami hosszabb távon a picikre nézve egészségileg káros lehetett volna, magam változtatni nem tudtam rajta, a tulajdonos pedig nem szeretett volna. A patthelyzetet nem tudtuk megoldani, a konfliktust egy drámai elválás követte.

Milyen új feladatokat hozott az új hely?

Amikor kiderült, hogy szinte egyik napról a másikra el kell költöznöm a Ma-Mi Műhelyből és új helyszínt kell keresnem, nem sokkal rá egy személyes tragédia is beköszöntött az életemben, így teljesen összeomlottam. A zuhanásban egy utolsó kötelet dobtam még ki a Ma-Mi Műhely Facebook csoport sziklaszirtre, hátha elkapja valaki. Egy kétségbeesett posztot tettem ki a Facebook oldalamra, hogy helyszínt keresnék SOS. Váratlanul sok segítség és megkeresés érkezett. Így talált rám Zsófi is, aki a Bodza Villában  ( akkor még nem volt neve a villának ) tervezett egy csodálatos bölcsődét megnyitni.

Hamar megértettük, hogy a sors teljesen szándékosan sodort minket egy irányba. Az első Messenger váltást követően 2 hétre rá, én már komplett berendezéssel beköltöztem. A Bodza Villában sokkal több lehetőség van, a Műhely teljes koncepcióját  meg tudom valósítani. Nem csak tréning, coaching foglalkozásokat hanem minőségi játszóházat és bababarát kávézót is tudok működtetni. Közben tornaterem és plusz szobák is rendelkezésemre állnak, hogy mindre kiterjedő szolgáltatást tudjak biztosítani, és egy hatalmas kertünk is van, így a lehetőségek tárháza végtelen számomra.

mah_8380_1.jpg

mah_8410_1.jpg

Az új helyen egy komplex szolgáltatási programot kell felépítenem és szolgáltatnom. A meglévő 20 fős szakember csapat mellé újabb szakembereket kell keresnem. A hely exkluzivitásából fakadóan a programokra és helyszínekre mind óraadói, mind vendégoldalról nagy az érdeklődés, így a szektorban egyedülállóként ki kellett találnom és fejlesztetnem egy előre fizetési és foglalási rendszert, amely biztosítékot tud nyújtani mind az édesanyáknak, mind az előadóknak a sikeres és tartalmas foglalkozáshoz. Az egész Bodza Villa koordinációs, sales és marketing tevékenységét én látom el. Elképesztő kihívás, komoly szakmai feladat, azt hiszem a karrieremben ez most a csúcsom, minden pillanatát élvezem, még akkor is ha napi 12 óra minimum munkaidőt igényel, ami a pici fiammal töltött időm szent és sérthetetlen megléte miatt azonban azt jelenti, hogy minden éjjel dolgoznom kell.

Milyen programjaitok vannak pontosan?

A Ma-Mi Műhely jelenleg 33 különböző programmal várja az édesanyákat, és folyamatosan érkeznek a jobbnál jobb lehetőségek. A foglalkozásaink jelenleg? Vannak tréningjeink, mint pl: a pozitív fegyelmezés tréning, montessori szülőknek tréning, relaxációs technikák anyukáknak, számos workshop-unk mérgező szülők, önismereti workshop, karriertanácsadás és még sorolhatnám. Vannak baba zenés, táncos és kézműves foglalkozásaink, mozgás- vagy beszédfejlesztő foglalkozásunk. Sok sok alkotó foglalkozás és a szokásos jóga és mozgásformák egyaránt megtalálhatóak nálunk.

A Műhelyeden kívül, miről szól még a Bodza Villa?

A Bodza Villa egy egyedül álló baba-mama szolgáltató központ. Ebben a 550 nm-es luxus villában egyaránt megtalálható egy prémium magánbölcsőde, széles foglalkozási paletta, gyönyörű játszóház és kávézó amely az édesanyák kényelmét és a babák szórakozását biztosítja. Idegennyelvű gyermekfelügyeletet és gyermekmegőrzést is szolgáltatunk. Tartunk gyerek zsúrokat, babaváró rendezvényeket és táborokat is a nagyobb gyerekeknek később.  Mindehhez tavasszal a hatalmas kert, úszómedence, kerti játszótereink és kinti workshop pavilon is társul, tényleg páratlan szórakozás és kikapcsolódási lehetőséget szeretnénk nyújtani a 0-4 éves korú gyermekkel rendelkező édesanyák és gyermekeik számára.

Hogyan lehet megnézni a helyez, az érdeklődő Anyukáknak, akár egy workshop, akár a bölcsi miatt?

2020 január 6-án nyitottunk meg. Hétköznap 09:00-16:00 között várunk minden kedves érdeklődőt a Távcső utca 2-ben a Normafán. A játszóházunk és foglalkozásaink már teljes gőzzel üzemel, a teljes programkínálatot a www.mamimuhely.hu oldalon, vagy a Facebook oldalunkon láthatjátok. A bölcsődénk februártól nyitja meg a kapuit és még lehet jelentkezni hozzánk.

Összességében, miben más ez a hely, mint a többi, ahol gyerek-anyuka programokat nyújtanak? 

Én azt gondolom, hogy sikerült létrehozni egy olyan intézményt, amely páratlan  kikapcsolódást, feltöltődést nyújthat az édesanyák számára. Egy hely ahol a legkisebb pici babákkal is ki lehet mozdulni. A luxus környezet, elképesztő friss hegyi levegő, prémium Yogoplay játékok és az ország legszélesebb programkínálata található meg a Bodza Villában. Bölcsődénk egyedülálló szolgáltatáscsomaggal, kis csoportokkal és professzionális magyar és idegennyelvű nevelőkkel igyekszik a kicsik napjait boldogságban, remek közösségben és szeretetben nevelni.

Itt minden a babás anyukákról és a babákról szól. Mindent úgy alakítottunk, hogy az Ő igényeiket maximálisan kielégítsük. A Bodza Villa nem csupán egy intézmény, egy fizikai közösség amely az édesanyáknak készült.

PandArte