Anzselika Habpatron zöld témával állt elő

2020. február 08.
Anzselika Habpatron egy izgalmas mesét mond saját csatornáján ezen a héten, A Nejlon mese címmel. Igazi zöld témát feszeget, persze a saját stílusában.

Anzselika Habpatron pénteken egy kifejezetten zöld témával állt elő új videójában. Azt már eddig is tudtuk, hogy Anzselikának fontos a környezetvédelem, beszélt már no-waste karácsonyról is, e heti videója azonban konkrétan a műanyag-szennyezésről szól, sajátos „anzselika” módon.

Anzselika Habpatron videói mögött álló csapat a többek között olyan kultfilmek, mint a uristen@menny.hu (2000) és a Libiomfi (2003) alkotó stábja (Stefanovics Angéla, Kálmánchelyi Zoltán, Végh Zsolt). Most újra összeálltak, hogy a kor kihívásainak megfelelő formában reflektáljanak valóságunkra. Nem csupán a videobloggerség parodizálását tűzték ki célul, de azt is, hogy színvonalas és társadalmilag szemléletformáló tartalmat rejtsenek a sokszor éppen a tartalmatlanságáról híres formába. Stefanovics Angéla Jászai Mari-díjas színésznőt számos filmből (pl.: Pánik, 9 és 1/2 randi) és független színházi előadásokból (például Pintér Béla és Társulata) ismerheti a magyar közönség.  Az influenszer tartalmakat készítő csapat a következő hónapokban számos meglepetést és fordulatot ígér, érdemes tehát feliratkozni Anzselika csatornájára és hétről-hétre, péntekenként követni a fejleményeket. Januárban pedig az InFullAnswers egy újabb csatornát is indít, amelynek főszereplője egyelőre maradjon meglepetés…

A projektet az European Cultural Foundation támogatta, a fenti videó az általuk kiírt, 2019-es Democracy Needs Imagination pályázat keretében valósult meg.