Anzselika Habpatron megmenti a magyar netet

2020. január 11.
Az InFullAnswers nevű formáció decemberben indult “véleményvezér” videóinak sorában Anzselika Habpatron, avagy a “magyar Amélie” nyomta meg a startgombot. Ökológiai lábnyom, álhírek, a nagy tech cégek adatgyűjtési gyakorlata, a magyar társadalom digitális kultúrája - hasonló témákkal találkozhatunk az egészen másfajta influenszer tartalmak között.

A többek között az olyan kultfilmek, mint a uristen@menny.hu (2000) és a Libiomfi (2003) alkotó stábja (Stefanovits Angéla, Kálmánchelyi Zoltán, Végh Zsolt) újra összeállt, hogy a kor kihívásainak megfelelő formában reflektáljanak valóságunkra. Nem csupán a videobloggerség parodizálását tűzték ki célul, de azt is, hogy színvonalas és társadalmilag szemléletformáló tartalmat rejtsenek a sokszor éppen a tartalmatlanságáról híres formába. Az InFullAnswers nevű formáció “véleményvezér” videói december 13-án indultak és heti rendszerességgel jönnek ki a YouTube-on.

Első körben Anzselika Habpatron, avagy a “magyar Amélie”, (Stefanovits Angéla) robbant be a magyar influenszerek világába. Anzselika elvarázsolt, sajátos humorú és izgalmas világlátású videóival kalauzol át minket az emberi élet rögös útján. Ahogy ő mondja: “azért vagyok itt, hogy azt a sok rossz dolgot, ami veletek történik, megértsétek, hogy miért jó…”


Első videójában Anzselika kézzel írt levelet fogalmaz a Google-nek. Arról beszél, hogy a digitális lábnyomunk mennyi mindent mond el rólunk és a nagy internetes tech óriásoknak – mint amilyen a Google vagy a Facebook – milyen hatalma van fölöttünk. Az ő szavaival: “a Google sokkal jobban ismer minket, mint mi magunkat”. Anzselika ezért a nagy keresőoldaltól párkapcsolati kérdésekben kér tanácsot, hogy milyen módon, az a videóból kiderül…

Ezzel a videóval Anzselika Habpatron mintegy a tudatos internethasználat fontosságára hívja fel a figyelmünket. Mint mondja:” Ha magányosnak érzitek magatokat néha, tudnotok kell, hogy van valaki, aki mindig odafigyel rátok és foglalkozik veletek, ez pedig nem más mint a Google.”

Anzselika Habpatron YouTube csatornájára december 13-tól lehet feliratkozni, lelkes követői pedig megtalálják őt az Instagramon és a Facebook-on is.

Stefanovits Angéla Jászai Mari-díjas színésznőt számos filmből (pl.: Pánik, 9 és 1/2 randi) és független színházi előadásokból (például Pintér Béla és Társulata) ismerheti a magyar közönség.

Az influenszer tartalmakat készítő csapat a következő hónapokban számos meglepetést és fordulatot ígér, érdemes tehát feliratkozni Anzselika csatornájára és hétről-hétre, péntekenként követni a fejleményeket.