Fedezzük fel az állatkerteket a kanapénkról!

2020. március 28.
Vízilovakat, vidrákat, pingvineket és zsiráfokat is nézhetünk az élő közvetítéseken, vagy akár szafarin is részt vehetünk a nappalinkból. Az állatok nemcsak a virtuális környezettanórákat dobhatják fel, de tíz perc pandamozi a stresszt és szorongást is remekül enyhíti.

Kevés dolog tudta olyan hatásosan és hosszú időre oldani a szorongást és félelmet bennem mostanában, mint amikor rábukkantam a koronavírus-járvány miatt bezárt chicagói Shedd Akvárium videóira, amelyeken az Edward, Annie és Wellington névre keresztelt pingvinek látogatják meg az intézmény többi lakóját.

View this post on Instagram

The adventure continues! 🐧🐧 This morning, Edward and Annie explored the rotunda. They are a bonded pair of rockhopper penguins, which means they are together for nesting season. Every spring is nesting season for the penguins here at Shedd, and this year is no different! Next week, penguins, including Edward and Annie, will begin to build their nests. You’re invited to digitally join us for the nesting coverage! In the meantime, we will share a variety of animal activities, and yes, Wellington will return! While right now is strange to us, it’s a normal day for the penguins and other animals at Shedd. Our caregivers are constantly providing new activities, experiences, food and more to allow the animals to express natural behaviors. Let us what penguin activities you want to see! 👇

A post shared by Shedd Aquarium (@shedd_aquarium) on

Az online közvetítések nagyban segíthetnek, hogy a koronavírus miatti kényszerű izolációban kevésbé szorongjunk, különösen, ha állatokat nézünk. Szerencsére rengeteg állatkert állított be kamerákat a vízilovakhoz, a pandákhoz, a pingvinekhez és a tigrisekhez, így bekukkanthatunk a mindennapjaikba addig is, míg újra nem élvezhetjük az állatkert-látogatás örömeit a való világban is.

1. A Cincinnati Állatkert otthoni szafarija

Fiona, a hároméves víziló minden hétköznap, magyar idő szerint este hét órakor jelentkezik a Cincinnati Állatkert Facebook-oldalán. Nem kell aggódni azonban, ha elmulasztjuk a közvetítést, felvételről az állatkert honlapján bármikor újranézhetjük.

2. A Clevelandi Állatkert virtuális tanórákat tart

Felhőtlen szórakozásra vágyunk a szorongással teli hétköznapokon? Szüksége van egy kis motivációra az otthonról tanuló iskolásunknak? A Clevelandi Állatkert a Facebook-oldalán tart hétfőtől péntekig virtuális tanórákat. Ígéretük szerint minden nap új állatok és új kalandok várnak arra, aki rájuk kattint.

Olvastad már?


3. Az Oregoni Állatkert vidrákban erős

Ahogy a többi állatkert, az oregoni is legalább április 8-ig zárva tart, ám a gondozók addig sem pihenhetnek, gondoskodniuk kell a rájuk bízott állatokról. Ha már így történt, úgy döntöttek, hogy felhasználják arra a helyzetet, hogy élő közvetítésekkel és videókkal szórakoztassák azokat a gyerekeket, akik szobafogságra kényszerültek a koronavírus miatt. A legnagyobb közönségkedvencnek eddig a mentett vidragyerekek, Flora és Hubs közvetítése tűnik.

4. A San Diego-i Állatkertbe bármikor benézhetünk


A világ egyik leghíresebb állatkertjében 10 webkamerát üzemeltek be az elmúlt héten, hogy addig se maradjunk le a koalák, pingvinek, tigrisek, páviánok vagy éppen az elefántok életének történéseiről, míg zárva kell tartaniuk. Az óriáspandákról már csak archív felvételeket nézhetünk, mivel ők már hazatértek Kínába korábban, ám így is megnyugtató és felszabadító élmény belefeledkezni az állatok nyugodt mindennapjaiba.

5. Megnyugtató vízivilág

Cukik a pandák és a koalák, de kevés megnyugtatóbb dolog van a tenger élővilágánál. A Monterey Bay Aquarium élő közvetítésein megcsodálhatjuk a medúzákat és a korallokat, de ha egy kis izgalomra vágyunk, akár a cápákhoz is bekukkanthatunk. A tengeri webkamerák mellett madarakat és vízi emlősöket is megfigyelhetünk, amelyeket a közeli öbölből mentettek.

Olvass tovább!

Fotó: Unsplash