Új szőnyegtrend forgatja fel a lakásokat

2020. március 30.
Nagy igazság, hogy ha egyszerűen és gyorsan fel akarjuk frissíteni a lakásunk hangulatát, elég, ha kicseréljük a szőnyegeket. Idén pedig ez hatványozottan igaz, mivel egyre népszerűbbek a nem szabályos formájú szőnyegek. Az eredmény elképzelhetetlenül izgalmas és vibráló!

„Egy szabálytalan formájú szőnyeg azonnal árulkodik a lakója személyiségéről, tekinthetjük akár műalkotásnak is” – mondta Jenny Kaplan dizájner. A legfrissebb trendekben újragondolták nemcsak a színeket és az anyagokat, de az alakzatokat is. Eddig szentségtörésnek számított egy nem négyszögletű vagy kerek szőnyeg, ám idén teljes a szemléletváltás, így a lakás meghatározó darabjaivá válhatnak a szőnyegek.

Futószőnyeg a nappaliba

Színes csíkok és nem szokványos alakú szőnyeg? Mivel ez a kifolyt festékre emlékeztető darab remekül vezeti a tekintetet, tökéletes választás a nappaliba, de bármelyik más helyiségben is remekül mutathat.

Sarokszőnyeg

A váltakozó színű mezők és sávok egy olyan izgalmas formájú szőnyegben egyesülnek, amely tökéletesen illik a fal mellé, mégis íves és kerekded, mint egy hagyományos ovális darab. Izgalmas és energikus szőnyeg, ami életet visz a nappaliba.

Mintha felhő lenne

A mű báránybőr szőnyeg olyan, mintha felhőkön lépkednénk, ráadásul remekül illeszkedik a melengető, otthonos és a szabálytalan alakú szőnyegtrendbe is.

Naplemente vagy napfelkelte

Nem valószínű, hogy gyakran kelünk fel olyan korán, hogy láthassuk a napfelkeltét, vagy állunk meg, hogy élvezzük egy pillanatra a látványos naplementét. Ám ezzel a vidám szőnyeggel legalább az otthonunkban érezhetjük mindkettőt a nap minden pillanatában. A barackos-narancsos árnyalatú középső területet ragyogó sárga rész keretezi, pont, mint a naplementében. Vagy napfelkeltében.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash

Olvass tovább!