5 csíkos szőnyeg, aminek minden lakásban ott van a helye

2020. január 10.
Nem feltétlenül a 2020-as év színében, a tengerkékben játszik a legfrissebb szőnyegtrend, ám megkérdőjelezhetetlenül látványos és szép lehet. Ideje beszerezni legalább egy csíkos szőnyeget otthonunkba!

Örök klasszikus a marokkói stílus és a gyémánt alakzat, ám nem kell, hogy itt megálljunk, ami a szőnyegeken megjelenő geometriai mintákat illeti. A legújabb divat a csíkokat hozza vissza, ám látványos csavarral. Megtört sorok, elcsúsztatott panelek és asszimetrikus látvány teszi ellenállhatatlanná és művészivé idén a szőnyegeinket nemcsak a nappaliban vagy a hálószobában, de akár a fürdőben vagy a konyhában is.

1. Csíkok és szünetek
A klasszikus fekete-fehér csíkozás helyett ideje más árnyalatokban is gondolkodni. Annyiban nem szakít ez a minta sem a hagyományokkal, hogy két kontrasztos színt variál, a meleg, földes árnyalatok és a vonalak ritmikus ismétlődése bármelyik helyiséget meleg, barátságos hellyé varázsolja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Independent Pieces: Adorable bathroom! Repost from @audreycrispinteriors: I’m loving this new little rug I bought from @luluandgeorgia Have you seen the new collection designed by @sarahshermansamuel ITS AMAZING! I want all the pieces! #liketkit @liketoknow.it #acrispmodernfarmhouse . . . . . #bathroomdesign #luluandgeorgia #sarahshermansamuel #doingneutralright #modernfarmhouse #apartmenttherapy #theeverygirlathome #showemyourstyled #inmydomaine #smmakelifebeautiful #hometohave #simplystyleyourspace #currentdesignsituation #pocketofmyhome #howyouhome #makehomeyours #makehomematter #sodomino #IDCOathome #mymodernlook #ispyraddesign #ggathome #lonnyliving #rshome #mykindredabode #peepmypad #myinspiredhouse

Independent Pieces (@independent_pieces) által megosztott bejegyzés,

2. Karakteres gyapjúszőnyeg
A gyapjúszőnyeg nem hiányozhat egyetlen otthonból sem. Olyan kényelmes és hívogató, hogy azonnal lerúgjuk a cipőnket, hogy a talpunk alatt érezzük a szövetet. Ha pedig színes és különböző vastagságú csíkok váltakoznak rajta, még karakteressé is teszi a nappalinkat.

3. Klasszikus fekete-fehér
A leggyakoribb fekete-fehér csíkos szőnyegbe is vihetünk egy kis csavart, ha olyat választunk, melyeken a csíkok megtörnek és a mintát panelesen elcsúsztatták. Ugyanolyan stílusos, mint a hagyományosan csíkos változat, ráadásul még játékosabb és feltűnőbb is.


4. Csíkok kavalkádja
A színek szerelmeseinek sem kell lemondaniuk a csíkokról. Egy szőnyegen belül is megjelenhetnek a különböző rétegek, textúrák és színek. Egy kis sárga itt, egy kis zöld ott, és az egészet a semleges árnyalatú csíkok teszi végtelenül harmonikussá.

 

5. Változó vastagság
Mivel az év színe a tengerkék, természetesen a kék megtört csíkos szőnyeg sem maradhat ki az összeállításból. Különösen akkor érvényesül a különböző vastagságú és hosszúságú csíkokkal szabdalt szőnyeg, ha elég nagy felületet tudunk leteríteni vele.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Exquisite dining room inspiration from @kismet_house

Ruggable (@ruggable) által megosztott bejegyzés,



Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash