Corona, Covid Rose és a többiek – újszülötteket neveznek el a vírusról

2020. április 24.
Bár elsőre rossz viccnek tűnik, de egyre több beszámoló szerint a koronavírus a kisbabájuknak nevet kereső szülőket is megihleti.

koronavirus-nevadas-gyerek

Covid Bryant – ez a két szó borzolja a twitterezők kedélyeit néhány napja, miután kiderült, hogy nem mást, mint egy újszülött kislányt takar a név, amit boldog édesanyja talált ki neki a manilai karanténban, március második felében. A COVID-19 elnevezésű koronavírus és az ellene folytatott világméretű küzdelem totálisan uralja a híreket – és ahogy ennek a kislánynak és az anyukájának a története mutatja, a mindennapokat is.

A nő azonban csak részben a vírusról nevezte el a gyereket, a névvel ugyanis – az ausztrál Marie Claire fejtegetése alapján – a januárban helikopter-balesetben meghalt amerikai NBA-sztárnak, Kobe Bryant kosárlabdázónak is emléket állít. Esete nem is tűnik egyedülállónak, a 2020-as év remek alkalom a szülőknek járvány tematikájú nevek kiötlésére, a neten kering Corona, Covid Rose, Quarantine is, a Twitteren szó van egy Coviduvidapdap nevű bébiről is.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images