Magyar társasok karanténra, hogy a hazai alkotókat támogassuk

2020. május 12.
A karantén alatt a legjobb, ha a hazai kisvállalkozásokat támogatjuk – így van ez a társasjátékok esetén is. Válogatásunkban 5 izgalmas játékot mutatunk, amelyek mindegyikét magyar kitaláló jegyzi.

1. Marbushka In the garden

A Marbushka játékmanufaktúra, azaz Bohony Beatrix és Zöld László világát egyszerűen nem lehet nem szeretni, már csak attól jókedvünk lesz, ha ránézünk a művészi igényességgel megalkotott Marbushka-univerzum rajzaira. Ezúttal ezt a vidám, kerti témájú társast ajánljuk nektek, hátha egy kicsit enyhíteni tudja a karantén bezártságérzetét.

Játékosok: 2–4, 5 éves kortól

Ár: 36 font

2. Relativity személyiségfejlesztő társasjáték

A karantén ideje alatt vitathatatlanul nagy szükségünk van az empátiára és az önismeretre. Ennek fejlesztéséhez remek játékos lehetőséget biztosít a Relativity, amely célja az érzelmi intelligencia fejlesztése és a másik pozíciójába helyezkedés. A játék megalkotója Pataky Krisztina pszichológus és Széplaki Gyöngyi.

Játékosok: 2–8 fő, 13 éves kortól

Ár: 7990 Ft

3. Amíg utazunk – közlekedési társasjáték

Most nem utazunk és nézelődünk a tömegközlekedési eszközök ablakából, de ezzel a gyönyörű, Baranyai András rajzolta játékkal belehelyezkedhetünk az utazás gyermeki varázsába. Gévai Csilla könyveiből Tuska Miklós és Aczél Zoltán készített játékot, amely a kicsiknek edukatív társasként funkcionál, ami segít megtanulni a közlekedés szabályait, és tájékozódni Budapesten belül, a nagyobbaknak viszont bevezető a stratégiai játékok izgalmas világába.

Játékosok: 2–4 fő, játékváltozatok: 5–7 éves kornak, 7–10 éves kornak való játék és családi játékmód

Ár: 7990 Ft

4. Pesti Srácok 1956 társasjáték

Október 23-át reményeink szerint már hagyományos ünnepléssel fogjuk tölteni, de addig is itt a Pesti Srácok magyar stratégiai társasjáték. A játék érdekessége, hogy 3 különböző játékmódban is játszhatjuk, így sokkal nehezebb megunni a társast. A Pesti Srácok 1956 társas egy nagysikerű Kickstarter-kampánnyal robban be, most, a koronavírus alatt is érdemes támogatni az alkotókat,Vincze Mihályt, Turczi Dávidot és Nimmerfroh Katalint.

Játékosok: 1–4 fő, 8–99 éves korig

Ár: 9900 Ft

5. Spicy kártyajáték

Győri Zoltán, a népszerű Igen társasjáték kitalálójának új játéka, a Spicy egy pénztárcabarát, de annál mutatósabb és izgalmasabb kártyajáték. A játékban ázsiai nagymacskák erősebbnél erősebb fűszereket fogyasztanak, nekünk pedig az a dolgunk, hogy minél jobban blöfföljünk a fűszerek csípősségi fokáról.

Játékosok: 2–6 fő

Ár: 4190 Ft

Kiemelt fotó: Getty Images