Már júliusban táboroztatnák gyermekeiket a magyar szülők

2020. május 16.
Az egész ország a központi döntésre vár arról, hogy mi lesz a nyári gyerektáborok sorsa. A Logiscool megkérdezte a szülőket, milyen várakozásokkal indulnak neki az idei nyárnak. A felmérés szerint a válaszadók 63%-a szeretné, ha júliusban ismét megnyílnának a táborozási lehetőségek gyermekeik számára.

A legnagyobb hazai programozást oktató iskolahálózat nem reprezentatív felmérésében közel 700 szülő vett részt szerte az országból. A kérdőívben az oktatási szakemberek arra kérdeztek rá, hogy mik a szülői várakozások, remények az idei nyárral kapcsolatban. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 59,5%-a nyitott az online táborokra is, de ha lesz rá lehetőségük, szívesebben élnek az egész napos, klasszikus táborokkal. Júliusban a válaszadó szülők 63%-a, augusztusban pedig 68,8%-a szeretné táboroztatni gyermekét.

Virtuális táborok

A 2020-as nyár kétségkívül más lesz. A Logiscool például idén virtuális táborokat is hirdet, amelyek félnaposak, és amelyekre az eddig megszokott táboraik mellett, helyett lehet jelentkezni. Több szülő még kivár, de sokan már elkezdtek jelentkezni a táborokba, mert ahogy a korlátozások enyhülnek, a helyeket jó eséllyel hamar el fogják kapkodni. A táborozás nemcsak azért lenne fontos, hogy a gyerekek az elmúlt időszak kijárási korlátozásai után ismét tudjanak egymáshoz kapcsolódni, hanem azért is, mert a szülőknek is szükségük van a támogatásra. Sokan az elmúlt hetekben szabadságot vettek ki, hogy gyerekeikkel otthon tanulhassanak. Emellett, ha csökkennek a korlátozások, a munkavállalók több munkára is számítanak a következő hónapokra, vagyis nyáron kevésbé lehet majd hosszabb szabadságra menni. Így a táborok még fontosabbá válnak a szülők számára – akár a megszokott módon, akár online formában.

Olvastad már?

Fotó: Unsplash