Karantén után is a kedvenceink: Botás Enikő

2020. május 29.
Négy számunkra fontos dolog, amik egy kicsit jobbá tették a karantént: ezentúl minden héten egy kollégánk mutatja meg, mi az, amivel az elmúlt hetekben a szabadidejét töltötte. Tartsatok velünk, a kozmetikumtól a társasjátékokon keresztül az online koncertekig lesz itt minden, ami neked is segíthet! Most online újságírónk, Botás Enikő következik!

Játék: The Sims 4

Ha már a valódi életünket nem élhetjük úgy, ahogy szeretnénk, miért ne menekülhetnénk a gondok elől a virtuális létbe? 14 éves korom óta, tehát lassan 20 éve vagyok a Simek nagy rajongója, a virtuális önmegvalósításból pedig egyszerűen nem tudok kinőni, és nem tudom megunni sem. Bevallom, korábban előfordult, hogy kicsit rosszul éreztem magam, mikor nekiültem órákat játszani, úgy éreztem ugyanis, hogy biztosan túlságosan antiszociális vagyok, amiért inkább egy képzeletbeli életet élek ahelyett, hogy kimennék a húsvér emberek közé… A koronavírus és vele a házi karantén azonban elhozta a lelkifurdalás nélküli, maratoni simsezés idejét! Virtuális alteregómnak nem kellett maszkot húznia, nem kellett távolságot tartania, nyugodtan élhettem biztonságos mindennapjaimat a Sim-szomszédságomban, sztárrá válhattam, családot alapíthattam, vagy éppen sellőkkel bandázhattam. Az EA Games ráadásul még extra jó fej is volt, a járványhelyzetre való tekintettel ugyanis egy rakás kiegészítőt akciósan árult.

sims-4

Szépségápolás: The Body Shop Himalájai bambusz szenes tisztító arcmaszk

Még karácsonyra kaptam ebből a maszkból néhány mintatasakot az egyik barátnőmtől, és már akkor, az első használat után azonnal bele is szerettem. Első látásra kicsit furcsa volt az állaga, és a barátom is megijedt, mikor meglátta az arcomon, a hatása azonban mindenért kárpótolt. Ez az a maszk, amitől a bőröm tényleg – de tényleg! – olyan sima lesz, mint a babapopsi. Összehúzza a pórusokat, tisztít, eltünteti a pattanásokat és feszesít is – tehát tökéletesen teszi a dolgát. Pont február végén, a járványhelyzet kirobbanása előtt szereztem be belőle egy tégellyel, így az otthon töltött majd’ két hónap alatt szépen be is tudtam építeni a bőrápolási rutinomba. Nem vagyok kifejezetten türelmes természetű, és pepecselni sem szeretek a dolgokkal, de hetente két este igenis rászántam az időt, elbíbelődtem a felvitelével és a lemosásával, a bőröm pedig mindezt látványosan meg is hálálta.

body-shop

Sorozat: Mrs. America

Több sorozatnak is nekikezdtem a karantén alatt, de kétségtelen, hogy mind közül az igaz történeten alapuló Mrs. America volt rám a legnagyobb hatással – vagyis pontosabban ez a hatása még mindig tart, ugyanis az HBO-n futó minisorozat befejező részeit még most fogom csak megnézni. A sorozat az 1970-es évek Amerikájába repíti vissza nézőket, abba az Amerikába, ahol a társadalom nagy része még meg volt róla győződve, hogy a nők helye a konyhában van. Ez volt az az időszak, amikor az amerikai nőjogi mozgalom új lendületre kapott, elindult a feminizmus második hulláma, és az emancipációért harcoló Nemzeti Nőszervezetnek azért kezdett küzdeni, hogy az úgynevezett Equal Rights Amendment (ERA), azaz a nőknek egyenlő jogokat biztosító rendelet bekerüljön az USA alkotmányába. Nem szeretnék sokat spoilerezni, de annyit azért elárulhatok, hogy a feministáknak nem volt éppen könnyű dolguk. A legnagyobb meglepetésükre a női egyenjogúsági mozgalom egyik legvehemensebb ellenzője pont a saját nemük egyik képviselője lett…

mrs-america

Olvastad már?

Gasztró: Istvánffi Veggie Burger

Nem tudom, mi lehet a titkuk, de eddigi vegán létem alatt az Istvánffi hamburgereinél nem igen ettem finomabbat – pedig végigkóstoltam már jó néhány itthoni és külföldi vegán helyet is. Tavasszal és nyáron a hétvégéim egyik csúcspontja, amikor a barátommal eltekerünk a belvárosi éttermükbe, betárazunk néhány hambival, majd kiülünk egy parkba vagy valami közeli zöld területre, ahol aztán halálra tömjük magunkat. A koronavírus azonban jött, és mint egy hurrikán letarolta a budapesti vendéglátóhelyek jó részét – ezzel együtt pedig én mint állandó vendég is kétségbe estem picit. Egyrészt azért, mert nem tudtam, mikor haraphatok majd újra bele a kedvenc burgerembe, másrészt pedig az is megfordult a fejemben, hogy mi lesz, ha a járványhelyzet miatt tönkre megy az étterem, és végleg be kell majd zárniuk. Szerencsére azonban minden félelmem alaptalan volt, az Istvánffi is gyorsan kapcsolt, és a veszélyhelyzet kihirdetése után nem sokkal be is indították a házhoz szállítást. Bár a friss levegő és a bringázás így is hiányzott, annak azért nagyon örültem, hogy a házi karantén alatt sem kellett lemondanom kedvenc hamburgeremről.

istvanffi

Olvastad már?