Milyen volt a pornó a home office-ban?

2020. június 17.
A koronavírus-járvány és a házi karantén alatt látványosan megnőtt az online pornóoldalakra látogatók száma. De vajon valóban érdemes-e felnőtt tartalmakat nézni unaloműzésként és stresszkezelésként? A következő hetekben Várhegyi Anna szexuálterapeuta fogja körbejárni a kérdést.

A koronavírus terjedésével egyre többen kényszerültek otthoni életformára. A lakásban pedig mit lehetett csinálni? Netezni, netezni és netezni… különböző közösségi oldalakat böngészni, híreket olvasni, filmeket nézni. A sok stresszt nem volt lehetőségünk a megszokott módokon levezetni, például egy jó kis anyázással a dugóban ülve, az edzőteremben a súlyokat emelgetve, vagy a munkatársainkkal megbeszélve: mi van a világban, és mi van velünk. A szorongás bennünk maradt, a mozgás és a valós kontaktus hiánya, valamint a felszabaduló, szétfolyó idő pótcselekvésekre adhatott okot.

porno-home-office

A felnőtt tartalmak már korábban is könnyen elérhetőek voltak. Egy-két kattintás, és kitárult a varázsszelence, a csoda a képernyőn is megjelent. Most, amikor a vírus terjedt, és nem mozdultunk ki az utcára, a pornóipar szinte elsőként reagált. Nagyvonalú bejelentést tett, ahogy az nlc.hu írt róla:

„…A Pornhub újabb akcióba lépett: a teljes karantén alá helyezett Olaszországban ingyenes prémiumhozzáférések osztogatásával próbálnak hozzájárulni, hogy az emberek minél több időt töltsenek az otthonaikban. A cég Modelhub nevű aloldalának bevételeit pedig olasz kórházak támogatására ajánlotta fel.”

De nyomtatott lapokban is indítottak kampányt, amelynek része volt az alábbi szöveg is: „nyugodtan nyúlj magadhoz”.

Ez a felajánlás nemesnek tűnik. Valóban, üssük el az időt valamivel. Vezessük le a stresszt, foglalkozzunk magunkkal, hiszen mikor, ha nem most?!

Olvastad már?

Egy hvg.hu-n megjelenő cikk is rámutatott, hogy egyre többen keresték a pornót, Olaszországban átlagosan 14 százalékos forgalomnövekedést jelentett a Pornhub.

Szóval most van itt az ideje, hogy körüljárjuk a pornózás örömeit, bánatait, veszélyeit. Valóban érdemes-e a felnőtt tartalmakat választani unaloműzésként és stresszkezelésként?

Ehhez szeretném leírni a pácienseimen keresztül kialakult személyes tapasztalataimat is. Az alábbiakhoz hasonló kérdések szoktak felmerülni a szexuálterápiás konzultációk során, és talán a kedves olvasóban is:

Vajon minden férfi néz pornót? Tud a pornó rossz hatású lenni? Lehet összefüggésben a pornónézési szokásaimmal az, hogy nem tudok a barátnőmben elmenni? Mit tegyek, ha már állandóan arra gondolok, hogy egyedül legyek, és nézzek ezt-azt? Segíthet-e a merevedési problémáimon, ha húzom az önkielégítést, és nem megyek el azonnal a pornó alatt? Ha pornót nézek nincs semmi bajom… de ha egy lánnyal vagyok, nem biztos, hogy belé tudok hatolni, mert lelohadok. Miért van ez? Már csomó pornófilmet néztem, és nézek most is, de már nem találom izgalmasnak. Mégis nézem, és nézem, és keresek újabbakat. Miért kell nekem? Olyan régóta vágytam egy barátnőre, most itt van, és egyszerűen nem mozdul a dákóm. Van előjáték, meg minden, de miért nem áll fel?!

Ezekre a kérdésekre is választ kaptok majd Várhegyi Anna szexuálterapeuta hetente jelentkező cikkeiben!

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images