6 tuti apák napi program

2020. június 20.
Nyakunkon az itthon is egyre népszerűbb apák napja, ezért 6 izgalmas, változatos programötletet mutatunk, amellyel te is megünnepelheted június 21-én az édesapádat.

A tökéletes program megtalálása soha nem egyszerű, a járványügyi helyzettel járó szabályozások pedig még inkább megnehezítik, hogy megtaláld azt az időtöltést, amelyet édesapáddal mindketten élvezni fogtok. Azonban érdemes a mostani korlátozásokat inkább lehetőségként felfogni, hiszen olyan kreatív megoldásokkal is szórakoztathatod apák napján az ünnepeltet, ami korábban akár nem is jutott volna eszedbe. Az alábbiakban tippeket adunk arra, hogy hogyan lesz az idei apák napja az eddigi legeslegjobb édesapád számára.

Autós mozi apa kedvenc filmjével
Bár úgy tűnik, hogy apák napján még nem lesznek nyitva a mozik, nem kell lemondanunk a moziélményről. Egyrészt Pesten már van hivatalos autós mozi is, vidéken pedig akár mi is kialakíthatunk egy mozit kimondottan apák napjára. Nem kell más hozzá, csak egy projektor és egy vetítővászon, vagy egy nagyobb TV, amit szabadtérre helyezve kész is a mozi. A többi pedig már csak a kreativitásunkon múlik, készíthetünk be a mozizáshoz nachost vagy popcornt, üdítőt és mindent, ami a moziélményhez szükséges. Ja, és persze apu kedvenc filmjét, amit biztosan szívesen néz meg a saját mozijában.

Családi játékeste, hogy kicsik és nagyok együtt szórakozzanak
Sok családban nem tartozik hozzá a napi rutinhoz, hogy esténkét összegyűljenek, és közös programokat találjanak a családtagok, amin mindenki részt vesz. Pedig egy-egy ilyen esemény sokkal jobban össze tudja kovácsolni a családot. Tervezz meg egy családi játékestet, legyen szó akár kvízről vagy társasjátékról, esetleg vicces kérdések megválaszolásáról, a lényeg, hogy megfeleljen a családtagjaid ízlésének. Ha pedig összetrombitálod az egész családot, attól biztosan édesapád is nagyon boldog lesz!

Interaktív játék, amellyel még apukád egészségét is óvhatod
Bár a kijárási korlátozásoknak vége, van olyan család, ahol fokozottan védik idősebb hozzátartozóikat, így akár az édesapát is a családban. Számukra kínálhat tökéletes szórakozást egy interaktív „túlélő” játék Tartsd játékban apát címmel. A Chemie/A. Menarini által fejlesztett szeretlekapa.hu oldalon lévő játék esetében a játékosok feladata, hogy felhívják a figyelmet az édesapákra, illetve édesapakorú férfiakra leselkedő veszélyekre, és segítsék az oldal főhősét, egy édesapát, aki éppen 50. születésnapját ünnepli. Illetve ünnepelné, ha sikerülne neki eljutni az akadályokkal kikövezett sétája végén születésnapi bulijába. Az utcán sétáló édesapát számos kihívás elé állítjuk, a potenciálisan érintett korba tartozó édesapáknak pedig olyan extrakérdésekre, az ún. IPSS (Nemzetközi Prosztata Tünetértékelő Skála) teszt kérdéseire is válaszolni kell, amelyek a férfiegészséggel kapcsolatosak. A kérdések segítenek abban, hogy a játék végére egy kiértékelő felületen ismerje meg a játékos, hogy tünetei alapján szüksége van-e bármilyen kezelésre prosztataproblémái miatt, vagy egyáltalán vannak-e prosztataproblémái.

Olvastad már?

Közös főzés apa kedvenc ételével
Mindenki ismeri azt a mondást, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ha pedig ez az édesapádra is igaz, akkor nyert ügyed van, hiszen egyszerűen kombinálhatod az isteni gasztronómiai élményt a közös minőségi időtöltéssel. Főzzétek meg együtt apu kedvenc fogásait, és utána vacsorázzatok meg közösen, akár az egész családdal. Ha pedig nem érzed magad a séfek séfjének, akkor sem kell elkeseredni. Számos olyan új ételrendelési megoldás indult el a járvány hatására, ahol előkészítve érkezik a vacsora, nektek pedig csak az utolsó simításokat kell elvégezni rajta pontos instrukciók alapján.

Szervezz egy wellnessnapot!
Az elmúlt hónapokban a wellnessközpontok és strandok látogatására nem volt lehetőség, de végre újra kikapcsolódhatunk és relaxálhatunk, legyen szó masszázsról, szaunáról vagy akár úszásról. Okozz meglepetést apukádnak, és vidd el egy wellnessközpontba, ahol a kezelések segítenek neki Apák napja alkalmából teljesen újjászületni. A lehetőségeknek pedig valójában csak a fantáziád szabhat határt. Csak gondolj arra, hogy édesapád minek örülne a legjobban. Lehet ez akár egy szabadtéri kirándulás, egy családi piknik, egy kerti sütögetés, közös minigolfozás vagy strandolás az egész családdal. A lényeg, hogy édesapád érezze a szeretetet ezen a jeles napon!

Gasztroturbékolás apával
Az apák napja ünnepe még a 20. század elejéről, az Amerikai Egyesült Államokból ered. Egy bizonyos aegyedül nevelte fel hat gyermekét, mert a felesége meghalt. Egyik felnőttkorba lépett lánya, aki nagyon hálás volt édesapjának az áldozatáért, kitalálta, hogy az anyák napja mintájára szép lenne az édesapákat is köszönteni. Ha mindezt modern verzióban szeretnénk megtenni, egy ínyenc apukát ünnepelve, jöhet egy gasztrokaland lélegzetelállító kilátás mellett, fantasztikus ételeket kóstolva. A Paris Budapest étterem szervezésében június 21-én rendezett Apák napi brunchon még az ajándékról is gondoskodnak (egy csomaggal, benne egy üveg sörrel, egy napszemüveggel és egy szuperapás diplomával).

Láttad már?