Megrendezték az első magyar Vegán Spa Brunchot

2019. február 12.
Magyarország első Vegán Spa Brunch rendezvényének az InterContinental Budapest adott otthont. A relaxáció és a vegán életmód tökéletes összhangját hirdető exkluzív esemény pedig főszervezője és egyben házigazdája Steiner Kristóf volt.

A kezdeményezéshez a magyar vegán gasztroszférában központi személynek számító Steiner Kristóf választotta a helyszínt, mégpedig a fenntarthatóságot kiemelten pártoló szállodát. A koncepció lényege az volt, hogy az egészséges életmód jegyében olyan brunch-ot szerveznek kizárólag vegán ételekkel, amihez wellnessezési lehetőség is társul.

Az első magyar vegán brunch-ának résztvevői a 4 órás exkluzív rendezvény keretén belül ismerhették meg a spa kultúrát előbb elméletben, majd a saját bőrükön megtapasztalva. Az izgalmas történetekkel színesített kezdést egy növényi alapú finomságokból álló, proseccóval kísért ebéd követett, ahol a Kristóf receptjei alapján a Club Sandwich által készített csemegéket kóstolhatták meg a jelenlévők. A programsor másik fő pontja – a szálloda cukrászának paleo-vegán mangó tortája után – a pihenés volt: a fűtött beltéri medence partján megpihenve, a gőzkabinban vagy szaunában ellazulva.

A kezdeményezés csak egy, az egyre színesedő hazai vegán lehetőségek, és kezdeményezések közül, ahol a hab a tortán az volt, hogy kiderült, a hotelben nem csak alkalomszerűen figyelnek oda a válogatott, növényi alapanyagokra. Nyáron a fűszereket és gyümölcsöket ugyanis az étterem saját, a tetőn kialakított biokertjéből szerzik be.