Álomlakás született egy romos kolostorból

2020. június 28.
Egy pasztellszínekben úszó, könnyed stílusú, modern otthont ismerhetünk meg, amelyet azonban sok száz éves épület falai között alakítottak ki.

Magasan Nápoly háztetői felett, a dél-olasz nagyváros Vomero negyedében nézelődünk a Marie Claire júliusi–augusztusi számának Életmód rovatában. Megismerünk egy frissen felújított, modern otthont, amelyet azonban egy ősrégi, sok száz éves épületben alakítottak ki.

A lap oldalain elmeséljük a ház – egy egykori, 14. századi kolostor – , és a jelenlegi tulajdonosok történetét, itt pedig néhány olyan fotót is közlünk, ami nem szerepel a magazin összeállításában.

A képek láttán elsőre aligha mondanánk meg, hogy egyazon helyiségről vagy szobáról készültek, ha azonban alaposabban szemügyre vesszük a fotókat, akkor a boltívek, az ablaknyílások, a beugrók megfigyelésével izgalmas időutazás részesei lehetünk.

Janine és Giovanni különböző stílusok keverésével berendezett otthonában két fürdőszoba is van. Ezek felújításához a Kaldewei termékeit választották – a német gyártó pedig vállalta, hogy körbefotózza a gyönyörűen megújult ház helyiségeit. Ezeket a képeket közöljük mi is.

Fotó: Franz Kaldewei GmbH & Co. KG., kaldewei.com