Mától hordhatsz adsz-maszkot is, amivel sokszorosan segíthetsz

2020. szeptember 27.
Az Amigos Alapítvány önkéntesei, az Amigók is arra hívják fel a figyelmet, hogy az egymásra figyelés és a segítségnyújtás univerzális értékek, amelyekre most különösképp szükség van. Legyen az otthon, a buszon, a munkahelyen vagy bárhol. Október 18-ig, aki legalább 4000 forint értékben támogatja az alapítványt, azt megajándékozzák egy pár adsz-maszkkal.

Hogy mi is a titka ennek az egyedi, limitált kiadású maszknak? Először is az, hogy kettőt kapsz ajándékba. Az egyik a tied, a másikkal pedig meglepheted barátodat, barátnődet, anyukádat, apukádat, nagypapádat vagy gyermekedet, bárkit, aki fontos számodra, és ezt szeretnéd is megüzenni neki.„Most különösen fontos, hogy vigyázzunk egymásra. Az Amigóknak a szokásos öltözék része a maszk volt az elmúlt 6 évben, hiszen a kórházban gyógyuló gyerekek mellett gyakran kellett hordanunk a látogatások során. Most az egész világ számára vált átmenetileg »egyenruhává« a maszk. Emellett különösen fontos, hogy biztonságban tudjuk szeretteinket. Úgy döntöttünk, hogy nyilvánosságra hozzuk az első Amigos adsz-maszkot a segítségnyújtás jelképeként. Az egymásra figyelés univerzalitása mellett a két űrhajós figura azt is szimbolizálja, hogy aki támogat most minket, az hozzájárul ahhoz is, hogy egy napon minden gyerek mellett legyen egy Amigo. Talán egyszer még az űrben is?” – mondta mosolyogva Forgács-Fábián Sára, az Amigos a gyerekekért Alapítvány megálmodója.

Láttad már?

A maszk árával pedig az Amigos Alapítvány misszióját tudod támogatni, a kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását, akiket jelenleg online módon segítenek az Amigók az Amigos Online, Extra és Mini programokon keresztül.

Az Amigók igazi hétköznapi hősök, akik az egyetemi és egyéb elfoglaltságaik mellett szabadidejükben hétről hétre járják a kórházat. Nyelveket tanítanak, kézműveskednek vagy csak játszanak, barátkoznak a kórházban fekvő gyerekekkel.

Az Amigos Alapítványt hat éve hozta létre Forgács-Fábián Sára tíz lelkes, egyetemista barátjával. Kezdetben csak a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára jártak, ahol a bent fekvő gyermekeket idegen nyelvekre tanították játékos feladatokon keresztül. Mára már több mint 100 Amigo van jelen Magyarországon.


Az Amigos Alapítvány célja, hogy egy napon minden beteg gyerek mellett legyen majd egy Amigo Magyarországon, majd pedig a világon. Az Amigos adsz-maszkkal pedig ehhez a célhoz járulhatunk hozzá úgy, hogy közben egymásra is vigyázunk és még a ruhatárunk is menő darabokkal bővül.

A részleteket ITT találod!

Olvass tovább!