Hogyan függ össze a mozgás, a táplálkozás és a zsírégetés?
A rendszeres és folyamatos mozgás, illetve az edzettségi szint javulásával nemcsak a sportoló állóképessége, hanem a zsírégetés hatékonysága is javul. A beállított étrenddel a kitűzött cél, a kívánt alkat és testsúly elérése is könnyebbé válik, a zsírégetéshez használható italokkal és kiegészítőkkel mindenki a következő szintre tud lépni.
Valóban segíti az L-karnitin a zsírégetést?
Az L-karnitin egy, korábban BT-vitaminként is ismert aminosav-származék, amely metionin és lizin esszenciális aminosavakból épül fel. Legfőbb feladata a zsírsavak szállítása a mitokondrium belső membránján keresztül, így segítségével közvetlen energiához tudunk jutni a test zsírtartalmának csökkentésével. Több nemzetközi kutatás is alátámasztotta, hogy a súlyzós edzést követő regenerálódást elősegíti, az izomsérüléseket csökkenti, illetve az állóképességi edzések teljesítményét például koffeinnel vagy zöld kávéval kiegészítve képes fokozni.
Mit érdemes inni zsírégető edzés közben?
A megfelelő folyadékpótlás nélkülözhetetlen ilyen edzéstípus esetén is! Az Absolute Live sportitalokban található karnitint nem lehet túladagolni, de már középkorúaknál megnő a szervezet aminosav igénye, így optimális lehet a Mega kiszerelés 4000 mg-os adagja. A folyamatokat leginkább a zöld kávé támogatja, amely a Fat Burner italban található meg, egy egészséges szervezet számára tolerálható mennyiségben. Az italokat leginkább edzés előtt és alatt ajánlott fogyasztani, és mivel cukormentesek, így a napi szénhidrát-bevitelhez sem szükséges hozzá számítani őket.
Miért jobb a folyadékkal történő bevitel?
A folyadék javítja a benne oldott aminosavak, vitaminok vagy ásványi anyagok felszívódását, ezzel elősegítve a tökéletesebb hasznosulást, ráadásul ki tudja egészíteni a napi folyadékbevitelt.
Hányszor érdemes enni zsírégetési célok esetén?
A testsúlycsökkentés alapja a rendszeres testmozgás, amelyet a sportoló neméhez, korához, edzettségi szintjéhez és erőnlétéhez kell igazítani. Ezzel párhuzamosan egy 5 étkezésből álló, csökkentett zsír-, szénhidrát-, és kalóriatartalmú, rostokban gazdag és zsiradékmentes konyhatechnológiákkal készülő étrend kialakítása a cél, amely figyelembe veszi az egyéni eltéréseket, betegségeket, allergiákat és intoleranciákat is. Mindezek kialakításához diplomás edzőre és dietetikus szakember segítségére van szükség.
Fotó: R-Water