Segíthet az Instagram a fogyásban?

2020. augusztus 22.
A közösségi oldalaknak és az Instagramnak kétségkívül megvannak az árnyoldalai, ám akár az előnyünkre is fordíthatjuk ezeket a hátrányokat. Segíthetnek például, ha életünk egy olyan szakaszában vagyunk, amikor nagy átalakuláson megyünk keresztül, vagy éppen támogathatják a fogyókúrát.

Sokan hoznak létre egy külön profilt maguknak, amikor úgy döntenek, életmódváltásba kezdenek, hogy azon keresztül könnyen és egyszerűen kövessék az étrendjüket, naplózzák az edzéseket és ott jegyezzék fel a súlyuk és testük alakulását, így egészében láthatják a folyamatot, ha végiggörgetik az Instagram-oldalukat. Hogyan segíthet a közösségi oldal a fogyókúra közben?

Nem csalhatunk

Ha azért hozzuk létre az Instagram-fiókot, hogy feljegyezzük az életmódváltásunkkal kapcsolatos tényeket, például kövessük, mit ettünk aznap, kisebb tér marad a csalásra. Ha minden ételről, amit elfogyasztunk, készítünk egy fotót és feltöltjük, nyilvánvalóvá válnak a kilengések. Hiszen nemcsak a tervezett fogások, hanem a nassolások és gyorsan, útközben bekapott falatok is világosan látszanak.

Nem tehetünk úgy, mintha nem rágcsáltunk volna el egy doboz kekszet a kedvenc sorozatunkat nézve este tízkor. Hatásos visszatartó erő lehet ez, ha épp a kezünk ügyébe kerülne valamilyen egészségtelen nassolnivaló. 

Változatosabb lehet az étrendünk

Több millió Instagram-felhasználó tölt fel recepteket, ételeket, melyek között egyszerűen böngészhetünk. Sőt, olyan instagramozóból is biztosan több ezer akad, aki ugyanazt az étrendet követi, amit mi. Ha például a ketogén diétát választottuk, követhetjük a hasonló módon étkezőket, és inspirálódhatunk az általuk készített ételekből, így nem válik egyhangúvá vagy unalmassá a diétánk.

Olvastad már?

 

Inspiráló lehet mások fejlődése

Bár némi veszélyt rejt magában, ha másokkal hasonlítgatjuk össze magunkat, ugyanakkor erőt is adhat mások sikeres életmódváltása, fogyása. Ahelyett, hogy elveszítenénk a lelkesedésünket amiatt, hogy mi még nem tartunk ott az úton, motiválhat a fejlődésre mások sikere, hogy mi is elérjük ugyanazokat a mérföldköveket. Ráadásul kommentekkel bíztathatjuk egymást, így egymást segítő közösségek alakulhatnak ki, végülis ezért (is) hívják közösségi oldalnak az Instagramot és a hasonló platformokat. 

Közös út, közös élmények

Mások számára kétségtelenül unalmas lehet egy idő után, ha az életünk központi kérdése az életmódváltás és a fogyás. Ez nem azt jelenti, hogy nem törődnek velünk, csupán nem feltétlenül közösek az élményeink, így számukra ez nem annyira izgalmas téma. Hogy ne őrüljenek meg családtagjaink és barátaink a diétánktól, az Instagramon találhatunk magunkhoz hasonló embereket, akikkel ötleteket cserélhetünk, támogathatjuk egymást, megbeszélhetjük a mélypontokat és sikereket. 

Segít megmutatni a fejlődést

Ha frusztráltak vagyunk, mert épp úgy tűnik, hogy nem mozdul tovább lefelé a mérleg nyelve, az Instagram segíthet, hogy meglássuk azt az átalakulást, amin keresztül ment a testünk az eltelt időben. A feltöltött képek világosan bizonyítják, hogy erőfeszítéseink és kitartásunk nem hiábavaló, így átlendíthet minket a mélypontokon.

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash, Instagram