3 működő stratégia online nagybevásárláshoz

2020. október 21.
Ha volt valami jó a nagy tavaszi korlátozásokban, akkor az volt, hogy kialakult a nagybevásárlások online intézése. Egyre több és jobb online élelmiszerbolt jelent meg, így már semmi akadálya, hogy ne nekünk kelljen felcipelni a harmadik emeletre a több kilós csomagokat. Ám megvannak a veszélyei is annak, hogy olyan könnyű az interneten vásárolni.

Ha azon kapjuk magunkat, hogy túl sokszor kattintunk a kosárba gombra, érdemes átgondolnunk az online vásárlási stratégiáinkat. Amik nagyon hasonlatosak ahhoz, ahogy a való életben is célszerű bevásárolni.

strategia-online-bevasarlas

1. Ne vásároljunk éhesen

Ahogy a sarki szupermarketbe is szigorúan tilos éhesen leszaladni, úgy az online élelmiszeráruházak oldalain sem szabad üres hassal szörfözgetni, hiszen minden sokkal-sokkal finomabbnak tűnik, ennek eredményeképpen pedig biztosan sokkal-sokkal többet vásárolunk, főleg szükségtelen nassolnivalókból.

2. Mindig legyen listánk

Mindegy, hogy lakberendezési boltban vagy élelmiszeráruházban válogatunk, legyen előre megírt listánk, amihez tartjuk magunkat. Ha csak szabadon szörfözgetünk és nézegetünk egy nagy kategóriában, például a ruhák vagy játékok menüpont alatt, biztos, hogy nem azt vesszük meg, amire szükségünk van. És ne legyenek illúzióink: az online boltoknak is megvannak a sajátos trükkjeik, hasonlóan a valódi áruházak vásárlásra csábító zenéitől a termékek elhelyezéséig, amelyekkel még több vásárlásra próbálnak csábítani.

3. Megtervezett heti étrend

Mint egy térkép, úgy segíthet át minket a nagybevásárláson, ha előre megtervezzük a heti menünket. Elég ha annyit írunk egy-egy naphoz vacsorára, hogy rendelés vagy maradék, máris tudjuk, hogy nem kell a kosarunkba pakolni semmi szükségtelen élelmiszert az adott napra. Ez a módszer is segít, hogy azt vegyük meg, amire tényleg szükségünk van, és ne feleslegesen kattintgassunk és vásároljunk.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash