Vigyázz, kész teszt: karácsonyi készülődés extra segítséggel

2020. december 02. |

Mind arra vágyunk, hogy az ünnepi készülődés ne drámai hangulatban teljen, minden simán menjen, és mindennel időben kész legyünk. Persze azért becsúsznak bakik.

Karácsony előtt nagytakarítunk, díszítünk, sütünk-főzünk, szétesünk… Persze a sorrend sokszor felcserélődik. Mennyire dühítő tud lenni, ha már kitakarítottunk, és a sütés közben ez vagy az kiborul, kiömlik, és mire elkészülünk a bejglivel, a süteményekkel és az ünnepi fogásokkal, ismét ragad a konyha.

Kipróbáltuk a Philips SpeedPro Max Aqua 8000 Series vezeték nélküli porszívóját, hogy mennyire bírja a strapát egy ilyen helyzetben. Amikor a diómassza ragad, a mák ömlik, csurog a narancslé, mert az épp megérkező vendégek máris kiborították.

philips-porszivo-teszt

Ezek azok a helyzetek, amikor nem elég vagy porszívózni, vagy felmosni. Ilyenkor tökéletes megoldás ez a porszívó. A vezeték nélküli és valóban könnyen kezelhető, mozgékony nyeles porszívóval ezt a két feladatot egyszerre végezhetjük el. Az Aqua szívófej ugyanis nemcsak porszívóz, hanem azonnal fel is törli a port és az ottmaradt foltokat.

A könnyen leszedhető víztartályba vizet kell csak töltenünk, de egyébként ha nem rapid takarítást végzünk, vagy a folt ragadósabb, akár tisztítószert is tehetünk bele. Ez pedig külön előny, így a baktériumok 99 százalékát eltávolíthatjuk. A kendő, amely egyszerűen rögzíthető a víztartályon, Always Clean bevonattal rendelkezik, amely a gyártó szerint védi a kendőt a baktériumoktól. Ezt nem ellenőriztük mikroszkóp alatt, de a felmosás után tényleg könnyen kimosható és kiöblíthető a felmosókendőből bármilyen szennyeződés.

philips-porszivoKarácsonykor persze mindig túlvállaljuk magunkat, egyszerre készülnek a sütemények és rotyog a húsleves a kocsonyához. Amikor kapkodunk, nem tudom, ki hogy van vele, még több dolgot öntünk, borítunk ki. A porszívó ezt a konyhai akciómat is tökéletesen teljesítette: a mákot gond nélkül felszippantotta, és a cukor miatt nem ártott egy nedves törlés utána. De feltörölte egy mozdulattal a kifolyt narancslevet is, a konyhapultra ömlött liszt eltüntetéséhez pedig gyorsan átalakíthatjuk asztali változattá, és nem a tenyerünkbe kell seperni a pultról a lisztet. Ami után lássuk be, lehetett volna újra porszívózni a padlón is.

Nézd meg a tesztelés közben készült videónkat!

 

Amikor pedig minden elkészül, és esetleg a vendégek sem érkeztek meg még, gyorsan újra fel lehet takarítani vele. Dolgunk végeztével felnézünk a plafonra, ahogy én is tettem, és meglátjuk, hogy pókhálós maradt egy sarok, akkor sem kell kétségbe esnünk. A leggyorsabb mozdulattal leszedjük a fejet, és egyszerűen csak kifordítunk egy kefét a cső végén, és máris leszedtük a pókhálót a sarokból. Nekem személyes kedvencem lett ez a funkció.

philips-porszivo-teszt

Plusz előnyök

Mivel a porszívó dizájnban is csodás, teljesen felesleges száműzni a szekrény mélyére, a falra szerelve is jól mutat a lakásban. Egyébként a termék 5 órás feltöltési időt ír, de személyes tapasztalat szerint gyorsabban is eléri a 100 százalékot (kb 3 óra). Turbo fokozatban 28 percig, egyébként 80 percig kedvünkre porszívózhatunk. Nagy előnye még, hogy könnyen összeszerelhető, többféle fej is található hozzá – a bútorkefétől a hajlítható rúdig, amivel akár kocsit is könnyen tudunk porszívózni – és valóban csak egy mozdulat a csere. A portartály is egyszerűen leszedhető, és gyorsan takarítható kiürítés után.

Egy ilyen extra segítség, lássuk be, nem csak az ünnepek alkalmával jön jól otthon…

Bővebben a porszívóról ITT olvashatsz!

 

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód