Vigyázz, kész teszt: karácsonyi készülődés extra segítséggel

2020. december 02.
Mind arra vágyunk, hogy az ünnepi készülődés ne drámai hangulatban teljen, minden simán menjen, és mindennel időben kész legyünk. Persze azért becsúsznak bakik.

Karácsony előtt nagytakarítunk, díszítünk, sütünk-főzünk, szétesünk… Persze a sorrend sokszor felcserélődik. Mennyire dühítő tud lenni, ha már kitakarítottunk, és a sütés közben ez vagy az kiborul, kiömlik, és mire elkészülünk a bejglivel, a süteményekkel és az ünnepi fogásokkal, ismét ragad a konyha.

Kipróbáltuk a Philips SpeedPro Max Aqua 8000 Series vezeték nélküli porszívóját, hogy mennyire bírja a strapát egy ilyen helyzetben. Amikor a diómassza ragad, a mák ömlik, csurog a narancslé, mert az épp megérkező vendégek máris kiborították.

philips-porszivo-teszt

Ezek azok a helyzetek, amikor nem elég vagy porszívózni, vagy felmosni. Ilyenkor tökéletes megoldás ez a porszívó. A vezeték nélküli és valóban könnyen kezelhető, mozgékony nyeles porszívóval ezt a két feladatot egyszerre végezhetjük el. Az Aqua szívófej ugyanis nemcsak porszívóz, hanem azonnal fel is törli a port és az ottmaradt foltokat.

A könnyen leszedhető víztartályba vizet kell csak töltenünk, de egyébként ha nem rapid takarítást végzünk, vagy a folt ragadósabb, akár tisztítószert is tehetünk bele. Ez pedig külön előny, így a baktériumok 99 százalékát eltávolíthatjuk. A kendő, amely egyszerűen rögzíthető a víztartályon, Always Clean bevonattal rendelkezik, amely a gyártó szerint védi a kendőt a baktériumoktól. Ezt nem ellenőriztük mikroszkóp alatt, de a felmosás után tényleg könnyen kimosható és kiöblíthető a felmosókendőből bármilyen szennyeződés.

philips-porszivoKarácsonykor persze mindig túlvállaljuk magunkat, egyszerre készülnek a sütemények és rotyog a húsleves a kocsonyához. Amikor kapkodunk, nem tudom, ki hogy van vele, még több dolgot öntünk, borítunk ki. A porszívó ezt a konyhai akciómat is tökéletesen teljesítette: a mákot gond nélkül felszippantotta, és a cukor miatt nem ártott egy nedves törlés utána. De feltörölte egy mozdulattal a kifolyt narancslevet is, a konyhapultra ömlött liszt eltüntetéséhez pedig gyorsan átalakíthatjuk asztali változattá, és nem a tenyerünkbe kell seperni a pultról a lisztet. Ami után lássuk be, lehetett volna újra porszívózni a padlón is.

Nézd meg a tesztelés közben készült videónkat!

 

Amikor pedig minden elkészül, és esetleg a vendégek sem érkeztek meg még, gyorsan újra fel lehet takarítani vele. Dolgunk végeztével felnézünk a plafonra, ahogy én is tettem, és meglátjuk, hogy pókhálós maradt egy sarok, akkor sem kell kétségbe esnünk. A leggyorsabb mozdulattal leszedjük a fejet, és egyszerűen csak kifordítunk egy kefét a cső végén, és máris leszedtük a pókhálót a sarokból. Nekem személyes kedvencem lett ez a funkció.

philips-porszivo-teszt

Plusz előnyök

Mivel a porszívó dizájnban is csodás, teljesen felesleges száműzni a szekrény mélyére, a falra szerelve is jól mutat a lakásban. Egyébként a termék 5 órás feltöltési időt ír, de személyes tapasztalat szerint gyorsabban is eléri a 100 százalékot (kb 3 óra). Turbo fokozatban 28 percig, egyébként 80 percig kedvünkre porszívózhatunk. Nagy előnye még, hogy könnyen összeszerelhető, többféle fej is található hozzá – a bútorkefétől a hajlítható rúdig, amivel akár kocsit is könnyen tudunk porszívózni – és valóban csak egy mozdulat a csere. A portartály is egyszerűen leszedhető, és gyorsan takarítható kiürítés után.

Egy ilyen extra segítség, lássuk be, nem csak az ünnepek alkalmával jön jól otthon…

Bővebben a porszívóról ITT olvashatsz!

 

Promóció